Een brand in je woning is zowat je ergste nachtmerrie. Wij geven je 10 waardevolle tips om brandschade te voorkomen.
Heb je in huis smartphones, tablets of andere toestellen die opgeladen moeten worden? Doe dit dan niet ’s nachts. Een oververhit toestel kan immers brand veroorzaken. Laad de apparaten overdag op terwijl je in de buurt bent. Koop enkel officiële opladers en geen supergoedkope alternatieven.
Een droogkast creëert veel warmte. Een verstopte filter of een defect toestel kan brandgevaar meebrengen. Zet je droogkast dus niet ’s nachts op. Reinig ook zeer regelmatig de filter.
Een goede kok waakt nauwgezet over zijn gerechten. Ben je aan het koken, blijf dan ook in de keuken en ga niet snel boven wat opruimen. Voor je het beseft, is de vlam letterlijk in de pan geslagen … 
Kaarsen blaas je altijd uit vooraleer je naar bed gaat. Plaats ze steeds in een niet-brandbare houder. Ook sigaretten moet je helemaal doven. Smeulende sigarettenpeuken zijn nog altijd een vaak voorkomende oorzaak van woningbranden.
Laat je schoorsteen elk jaar vegen! Ook je verwarmingsinstallatie moet jaarlijks gereinigd worden.
Beide hebben een bepaalde aantrekkingskracht op kids. Geef ze niet de kans om een en ander zonder jouw toeziende blik uit te testen.
Doe bij verbouwingswerken steeds een beroep op een professional. Neem geen enkel risico met het oog op brandveiligheid, zeker als er brandbare materialen gebruikt worden.
Snel even een broek of trui drogen door ze op een elektrisch verwarmingstoestel te leggen, kan een makkelijke oplossing lijken, maar het brandrisico is zeer reëel! Niet doen dus.
De standby-functie kan aanlokkelijk lijken, maar het is nu eenmaal veiliger om alle elektronische toestellen ’s nachts volledig af te sluiten.Heb je in huis smartphones, tablets of andere toestellen die opgeladen moeten worden? Doe dit dan niet ’s nachts. Een oververhit toestel kan immers brand veroorzaken. Laad de apparaten overdag op terwijl je in de buurt bent. Koop enkel officiële opladers en geen supergoedkope alternatieven.

Hopelijk overkomt een woningbrand je nooit. Hoe dan ook doe je er goed aan om een kwalitatief goede woningverzekering te onderschrijven. Die dekt niet enkel schade door een brand, maar bijvoorbeeld ook storm- en waterschade, blikseminslag, glasbreuk, … Een diefstaldekking is optioneel.

Heb je toch schade, dan lees je hier hoe je deze schade moet melden aan je verzekeraar.

Wil je meer weten over een brandverzekering? Neem dan zeker contact met een verzekeringsmakelaar in je buurt of bereken hier de premie voor je brandverzekering.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.