Je moest de afgelopen tijd noodgedwongen meer tijd thuis doorbrengen omwille van de coronacrisis. Dat betekende ook: meer tv-kijken en gamen, meer koken, vaker de vaatwas vullen, enz. Daardoor liep je energiefactuur op. Wil je je energiekosten blijvend beperken, gebruik dan onze tips voor minder energieverbruik thuis.

Met deze energiebesparingstips kan je meteen aan de slag. Sommige hebben meer impact dan andere, maar alle beetjes helpen. Daar gaan we:

Via een groepsaankoop voor elektriciteit en gas stap je over naar een voordeliger energiecontract. Een doorsnee gezin bespaart hiermee gemiddeld € 200 op zijn energiefacuur.
Zelf prijzen van energieleveranciers vergelijken kan je een tarief opleveren dat vaak nog goedkoper is dan het tarief via een groepsaankoop. Hier zijn 2 handige vergelijkingssites: energieleveranciers.be en mijnenergie.be
Zonnepanelen betalen zichzelf na enkele jaren volledig terug door de besparing die ze je opleveren op je energiekosten. Ondanks het wegvallen van premies, de installatie van slimme meters (in Vlaanderen) en de introductie van een prosumententarief (in Wallonië), blijven zonnepanelen een interessante investering.
Hoe beter je huis de warmte vasthoudt, hoe minder energie je moet verbruiken om het op te warmen. Isoleren vraagt een investering, maar die weegt niet op tegen het rendement op langere termijn.
Natuurlijk licht regelt je inwendige klok, geeft je energie en heeft een positieve impact op je humeur. En dat allemaal gratis en voor niets. Maak er maximaal gebruik van!
Geef altijd de voorkeur aan ledlampen. Die zijn het zuinigst, gevolgd door TL-lampen en spaarlampen. Nadeel van ledlampen is dat ze duurder zijn. TL- en spaarlampen hebben dan weer tijd nodig om op volle sterkte op te lichten.
Je kan bij een laptop tot 40% besparen als je de helderheid van het scherm op de laagste stand instelt. Ook de batterij van tablets en smartphones raakt minder snel leeg als je de helderheid van het scherm vermindert.
Als je een tablet of smartphone deconnecteert, verbruikt hij minder energie. Schakel dus wat vaker je 4B, geolocatie en bluetooth uit.
Hoe beter je huis de warmte vasthoudt, hoe minder energie je moet verbruiken om het op te warmen. Isoleren vraagt een investering, maar die weegt niet op tegen het rendement op langere termijn.
Maak er een gewoonte van om na gebruik je computer, laptop en tablet meteen uit te schakelen. Zo hoef je de batterij minder vaak op te laden.

Met deze extra tips voor een lagere energiefactuur ga je nog een stapje verder.
Over besparingen gesproken, ontdek meteen ook hoe je minder betaalt voor je brandverzekering.

 

Over die brandverzekering kan je makelaar je trouwens uitgebreid adviseren. Maak gerust een afspraak.

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.