4 goede redenen om als kmo ook ambulante zorg te verzekeren voor je werknemers

Wat kan jij als werkgever op dat vlak voor hen betekenen?
Welke Belg sukkelt al eens niet met een griep, een aanslepende knieblessure of een burn-out? Heel wat van dit soort ambulante medische zorg wordt terugbetaald door het ziekenfonds, maar als je alles bij elkaar optelt geeft de Belg toch nog gemiddeld 437 euro per jaar uit aan doktersbezoeken en medicijnen. Dat is vaak een pak meer dan wat hij gemiddeld per jaar kwijt is aan ziekenhuisopnames, zeker omdat je voor veel medische zorg gewoon in dagklinieken terechtkunt.
Een verzekering die de kosten van ziekenhuisopnames terugbetaalt, is nog altijd een heel mooi extralegaal voordeel. Want ook al belanden we minder vaak in het ziekenhuis dan bij een (huis)dokter, als het toch gebeurt lopen de ziekenhuisfacturen hoog op en wegen ze zwaar door op een gezinsbudget.

Helemaal waardevol wordt het natuurlijk als je werknemers niet alleen hun ziekenhuisfacturen, maar ook de kosten van hun huisarts, tandarts en apotheker gewoon kunnen doorschuiven naar de gezondheidsverzekering die jij hen aanbiedt.

Zo’n complete gezondheidsverzekering heeft vier voordelen:

 

  • Je werknemers en hun gezin maken er doorheen het jaar vaker gebruik van en zullen daardoor jouw gebaar des te meer appreciëren.
  • De gezondheidsverzekering kan ook tussenkomen voor een griepvaccin, de follow-up van een diëtist of tabaksontwenning bijvoorbeeld. Zo stimuleert ze je werknemers om goed voor zichzelf te zorgen. En gezonde werknemers zijn cruciaal voor een gezonde kmo.
  • Je kunt sollicitanten een even aantrekkelijk extralegaal voordeel aanbieden als grote bedrijven.
  • Je betaalt minder dan wanneer je je werknemers een loonsverhoging zou geven, want op de premies voor een ambulante kosten verzekering is je bedrijf geen RSZ-bijdragen verschuldigd.
Wil jij je werknemers een complete gezondheidsverzekering aanbieden? Praat erover met je makelaar.
Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!