Niemand betaalt graag te veel voor zijn polissen. Daarom loont het de moeite om voor je autoverzekering de prijs van verschillende aanbieders te vergelijken. Focus echter niet alleen op de premie. Met deze tips ben je zeker dat je geen appelen met peren vergelijkt
Op vergelijkingssites kun je in enkele klikken je autoverzekeringspremie berekenen bij verschillende verzekeraars. Maar meestal houdt de simulatie alleen rekening met enkele standaardgegevens die jij invult, en niet met de voordelen die je bij sommige verzekeraars krijgt. Zo is het mogelijk dat je minder moet betalen omdat je auto een rijhulpsysteem heeft zoals dodehoekcontrole, een automatisch noodstopsysteem of rijstrookondersteuning. Of krijg je korting omdat je maar een beperkt aantal kilometers per jaar rijdt. Als de vergelijking geen rekening houdt met dit soort voordelen, krijg je natuurlijk een vertekend beeld van wat jouw beste autoverzekeringsprijs kan zijn. Het is daarom vaak beter om bij een paar verzekeraars afzonderlijk een autoverzekering simulatie te gaan doen.
Bij een simulatie van je autoverzekering moet je aangeven welke waarborgen je wilt. In een omniumverzekering kunnen die waarborgen nogal eens uiteenlopen naargelang de verzekeraar. Het verschil zit hem bijvoorbeeld in de vrijstelling. Let op alle details van de waarborgen, zodat je niet ten onrechte kiest voor een lagere premie, maar wel een veel hogere vrijstelling aan je been hebt.

Een BA- en omniumverzekering zijn waardevolle dekkingen, maar misschien wil jij nog wat extra bescherming.

  • Een bestuurdersverzekering die je lichamelijke en materiële schade vergoedt als je een ongeval in fout hebt.
  • Een rechtsbijstandsverzekering die jouw belangen goed verdedigt bij in een geschil.
  • Een bijstandsverzekering die een gespecialiseerde hulpverlener op pad stuurt bij pech of een ongeval.

Check of deze waarborgen in jouw simulatie opgenomen zijn.

Je sluit een omniumverzekering af omdat je eigen schade te laten vergoeden na een ongeval in fout. Maar natuurlijk wil je ook dat je auto goed hersteld wordt. Sommige verzekeraars werken daarvoor samen met een gecontroleerd netwerk van erkende herstellers die bepaalde kwaliteitsnormen respecteren. Dat biedt je extra zekerheid, maar je vindt het niet altijd terug in de simulatie van je premie. Allianz heeft daarnaast ook een netwerk van Topherstellers. Als je je auto bij hen laat repareren, dan krijg 10% extra korting op je autopremie en geniet je van een gratis haal- en brengdienst.
Bij een aantal verzekeraars, waaronder Allianz, krijg je korting op je autoverzekeringsprijs als je de polis combineert met andere verzekeringen. Met zo’n pakket vervalt je basisvrijstelling tot 625 euro als je minstens één jaar schadevrij bent.
Wil je meteen de premie voor je autoverzekering berekenen? Maak dan hier jouw autoverzekering simulatie.
Meer details over onze autosalon actie lees je hier. 
Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!