Verzekering ambulante kosten: een interessant extralegaal voordeel

 
Naast een hospitalisatieverzekering, wordt ook de ambulante kostenverzekering een steeds populairder extralegaal voordeel bij bedrijven. Deze verzekering dekt de medische kosten van je medewerkers, waaronder bijvoorbeeld een tandartsbezoek, medicijnkosten of de aankoop van een nieuwe bril. Deze gezondheidsverzekering is vooral bij grote bedrijven goed ingeburgerd, maar ook voor de medewerkers van jouw kmo is ze bijzonder interessant. Hieronder lees je waarom.
  1. Een ambulante kostenverzekering biedt je werknemers een tastbaar voordeel. Ze vergoedt hun medische kosten elke keer wanneer zij bij een dokter of een specialist moeten langsgaan of medicijnen kopen bij de apotheek. Voor een gemiddeld gezin scheelt dit een flinke slok op de borrel van hun maandbudget. Zeker als je weet dat de Belg gemiddeld 437 euro per jaar besteedt aan medische kosten. 
  2. Een complete ambulante kostenverzekering biedt je reële voorsprong op concurrenten-kmo’s die hetzelfde talent willen aantrekken voor hun bedrijf.
  3. Onze medische kostenverzekering is een mooi alternatief voor een loonsverhoging. Als bedrijf hoef je hier geen RSZ-bijdragen op te betalen. Daardoor houdt je medewerker er netto meer aan over. Een voorbeeld: stel dat je bruto 156,25 euro investeert in de loonsverhoging van je werknemer. Dan houdt hij/zij daar netto 50 euro van over. Wil je dat je medewerker datzelfde voordeel van 50 euro geniet, maar dan via een gezondheisverzekering? Dan kost je dat slechts 54,63 euro, taksen inbegrepen. Win-win! 
  4. Een verzekering ambulante kosten werkt heel efficiënt: je werknemers geven hun medische kosten zelf aan via ons digitaal platform. Snel en makkelijk, zo winnen ze tijd.    
  5. Met een ambulante verzekering moedig je werknemers aan om goed voor zichzelf te zorgen. Medische ingrepen die ze anders zouden uitstellen wegens een te hoge kost, worden dankzij deze zorgverzekering gedekt. In die optiek draagt ze mee bij aan een bedrijf met gezonde werknemers.

Wil jij je concurrenten te slim af zijn in the war for talent? Een concurrentieel extralegaal voordeel bieden? Het Allianz Medical Plan verschillende formules aan waaruit jij kan kiezen. Bepaal zelf dewelke het beste bij jouw onderneming en je medewerkers past:

-       Het pakket Comfort Plus: dekking van zowel ambulante kosten (MediComfortPlus@home) als hospitalisatie (Comfort@hospital)

-       Ambulante kostenverzekering: 2 dekkingen (MediCare@home of MediComfort@home)

-       Hospitalisatieverzekering : 2 dekkingen (Care@hospital of Comfort@hospital)

Wil je graag meer advies? Praat erover met je makelaar. 

 

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.