Ambulante zorgverzekering:
een goed plan voor kmo’s

 

Ongeveer 437 euro, zoveel besteedt de Belg gemiddeld per jaar (per persoon) aan medische kosten, los van ziekenhuisopnames. Dankzij COVID-19 schoot dat cijfer de lucht in en dat blijft het doen. Daardoor lopen medische consultaties en de daarbij horende kosten snel op. Als werkgever kan je hier iets aan doen en kan jij je medewerkers helpen. 

Iedereen sukkelt al eens met een griep, een aanslepende knieblessure of een andere medische klacht. Tegenwoordig komt een mogelijke COVID-besmetting daar bovenop. Bezoeken aan de dokter of een specialist, medicijnen en andere medische behandelingen of zelfs tandheelkundige zorg brengen kosten met zich mee. Die blijven stijgen en worden niet altijd of soms amper terugbetaald door de mutualiteit. Het is belangrijk om te kunnen terugvallen op een goede gezondheidsverzekering, die jij aan je medewerkers kan aanbieden.

Een hospitalisatieverzekering voor je werknemers is belangrijk en een mooi extralegaal voordeel. Al belanden we vaker bij de (huis)dokter dan in het ziekenhuis, toch kunnen de facturen - door een bevalling bijvoorbeeld - snel oplopen. Met een hospitalisatieverzekering worden ziekenhuisrekeningen snel betaald én gedekt. Een concreet voordeel voor je personeel en pure tijdswinst voor jou.

Draag extra zorg voor je medewerkers door hen een complete gezondheidsverzekering aan te bieden, die zowel hun ambulante kosten (courante medische kosten) als hun hospitalisatiekosten dekt.

Daardoor kunnen werknemers zowel hun ziekenhuisfacturen als de kosten van een consultatie bij de huisarts, de specialist en de tandarts terugkrijgen, evenals de aankoop van medicijnen bij de apotheker.

  • Jouw werknemers en hun gezinnen krijgen elk jaar te maken met medische kosten die hoog oplopen. Dankzij onze complete gezondheidsverzekering kunnen zij die medische kosten terugbetaald krijgen. Zo motiveer je ze des te meer om voor jouw onderneming te blijven werken. Het is immers belangrijker dan ooit om het juiste talent in je bedrijf te behouden.
  • Dankzij de complete gezondheidsverzekering (ambulante kosten en hospitalisatie) genieten je medewerkers ook gratis preventie: een griepvaccin, de follow-up bij een diëtist of bij tabaksontwenning. Zo stimuleer je jouw werknemers om niet alleen bij ziekte medische hulp te zoeken, maar ook preventief goed voor zichzelf te zorgen. Gezonde werknemers zijn cruciaal voor een gezonde kmo.
  • Met een gezondheidsverzekering bied je sollicitanten een interessant extralegaal voordeel aan. Een troef waarmee je je onderscheidt van concurrenten op de arbeidsmarkt.
  • Je betaalt minder dan wanneer je je werknemers een loonsverhoging zou geven, want op de premies voor een ambulante kostenverzekering is je bedrijf geen RSZ-bijdragen verschuldigd.

Wil jij je medewerkers een complete gezondheidsverzekering aanbieden? Ontdek dan hier de gezondheidsverzerzekering van Allianz. Het Allianz Medical Plan biedt verschillende formules aan waaruit jij kan kiezen. Bepaal zelf dewelke het beste bij jouw onderneming past:

  • Het pakket Comfort Plus: dekking van zowel ambulante kosten (MediComfortPlus@home) als hospitalisatie (Comfort@hospital)
  • Ambulante kostenverzekering: 2 dekkingen (MediCare@home of MediComfort@home)
  • Hospitalisatieverzekering : 2 dekkingen (Care@hospital of Comfort@hospital)

Wil je graag meer advies? Praat erover met je makelaar.

 

Wist je dat…

Van de 9 miljard euro die jaarlijks in België wordt uitgegeven aan medische zorg, gaat ongeveer 20% naar hospitalisatiekosten en 80% naar ambulante verzorging: ambulante medische kosten die dus gemaakt worden buiten een ziekenhuisopname. 

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.