Draag je gordel, hij kan je leven redden

We kunnen het niet genoeg herhalen: klik in de wagen altijd je gordel vast. Zitten er passagiers op je achterbank? Dan moeten ook zij verplicht de gordel dragen. Twijfel je nog aan het nut van een gordel? Deze feiten doen je er misschien anders over denken!

Je draagt geen gordel omdat je traag rijdt? Weet dan dat je zonder gordel al kans hebt om bij een ongeluk te overlijden vanaf een snelheid van 20 km per uur. En zo zijn er nog een aantal feiten waar je niet omheen kan:

  • Een gordel zorgt ervoor dat je bij een ongeval niet uit de wagen wordt geslingerd. Is dat wel het geval, dan is het risico op overlijden tijdens een verkeersongeluk maar liefst vijf keer groter.
  • Niet vastgeklikte passagiers achterin kunnen tijdens een ongeval de inzittenden voorin zware verwondingen toebrengen. Wie achterin zit en de gordel draagt, beschermt niet alleen zichzelf, maar ook zijn of haar medepassagiers.
  • Elk jaar sterven honderd mensen op de weg omdat ze hun gordel niet droegen. Honderd overlijdens die konden voorkomen worden.
  • De kans op ernstige hoofdletsels tijdens een verkeersongeval vermindert bij het dragen van een gordel met 40%.
  • Ook tijdens een zwangerschap blijft het aangewezen een gordel te dragen. Zowel moeder als kind lopen minder risico op overlijden bij een ongeval.

Wees dus verstandig en zorg ervoor dat je ook tijdens een korte rit de gordel draagt. Want voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Verstandig is ook om jezelf, je passagiers en natuurlijk ook je wagen goed te verzekeren. Bij Allianz zijn we specialist, zodat we ook aan jou de gepaste autoverzekering kunnen voorstellen.

Overweeg zeker ook de bestuurdersverzekering: die zorgt ervoor dat je ook verzekerd bent als je een ongeval veroorzaakt en daarbij zelf letsels oploopt. Zelfs als de aansprakelijkheid gedeeld is of nog moet vastgesteld worden komt deze verzekering tussen.

Vraag ons om een gratis offerte op maat of maak een afspraak met een makelaar!

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!