Gezonde werknemers: 5 voordelen

Wat levert het op voor je bedrijf als je werknemers fit en gezond zijn? Hier vind je 5 redenen waarom investeren in de gezondheid van je personeel een goed idee is.
De Engelse term ‘human resources’ zegt perfect wat werknemers zijn voor een onderneming. Ze zijn de rijkdom van je bedrijf, het meest waardevolle kapitaal dat je in huis hebt. Tenminste, als ze gezond zijn. Hier vind je 5 voordelen van gezond personeel.
  1. Werknemers die fysiek en mentaal fit zijn, kun je optimaal inzetten in je bedrijf. Ze melden zich zelden ziek en riskeren minder langdurige arbeidsongeschiktheid. Dat zorgt voor continuïteit in je onderneming en voor je klanten. 
  2. Als je werknemers gezond zijn, is de kans groter dat ze zich ook gelukkig voelen. Ze zijn dan minder geneigd om op zoek te gaan naar een andere job. 
  3. Bovendien straalt hun werkvreugde af op je klanten, die het fijn vinden om met enthousiaste en geëngageerde mensen samen te werken.
  4. Een ‘gezond’ bedrijf is ook goed voor je imago. Je onderneming wordt een aantrekkelijke partij voor werkzoekend talent en dat is in de huidige ‘war for talent’ geen overbodige luxe.
  5. Uit onderzoek blijkt ziekteverzuim maar liefst 2,6% uit te maken van de totale loonkosten. Er is dan ook een niet onbelangrijk financieel voordeel verbonden aan gezond personeel: fitte werknemers kosten je minder – want minder ziekteverzuim – en zijn productiever. 

Als werknemers ziek (dreigen te) worden, is het natuurlijk belangrijk dat zij op tijd naar hun dokter stappen. Maar soms stellen mensen een medische zorg uit omwille van de kostprijs. Dat kun je vermijden door als werkgever niet alleen de hospitalisatie, maar ook de ambulante zorgkosten van je personeel te verzekeren.

Wil jij een gezondheidsverzekering voor fitte werknemers met een hogere productiviteit? Contacteer je makelaar.

Hoe staat het met de preventie van arbeidsongevallen op jouw werkplek? Dat kan je snel zelf ontdekken in onze Worksafe preventiecheck.
Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!