Groene verzekeringskaart auto is vanaf 1 juli 2020 wit

Groene verzekeringskaart auto is vanaf 1 juli 2020 wit

 
Een groene kaart of verzekeringskaart, is een kaart die aantoont dat je verzekerd bent. De naam komt van de kleur die de kaart heeft. Vanaf 1 juli 2020 zal de kleur van de kaart wit zijn. Wij zetten voor je op een rij wat een verzekeringskaart is, wat er verandert en waar je op moet letten.
De verzekeringskaart is het officiële bewijs dat je in een aantal landen verzekerd bent voor schade die je kan veroorzaken aan anderen door je voertuig. De groene kaart bewijst dat je verzekerd bent. In België ben je verplicht om minstens een burgerlijke aansprakelijkheid (BA) verzekering af te sluiten. Zodra je de openbare weg op gaat, moet je voor jouw voertuig de internationale motorrijtuigverzekeringskaart kunnen voorleggen aan de politie als ze je papieren controleert. Daarom heb je dus een autoverzekeringskaart nodig. 

Vanaf 1 juli verandert de groene kaart. We zetten het kort voor je op een rij:

        • de kaart zal niet langer op groen, maar op wit papier gedrukt worden;

        • de kaart zal niet meer dubbelzijdig (recto-verso) gedrukt worden, maar enkelzijdig.

Je ontvangt automatisch de juiste versie via je verzekeringsmakelaar in de buurt. 

Nieuw is ook dat je het verzekeringscertificaat in digitale vorm kunt ontvangen via je verzekeringsmakelaar. Je kunt dit bewaren op je smartphone of zelf uitprinten. Kortom: handig, voordelig en ecologisch!

Let op: als je kiest voor het digitale verzekeringscertificaat, zorg dan wel dat je dit document deelt met alle andere (occasionele) bestuurders van het voertuig, zoals andere gezinsleden, een vriend die het voertuig leent of de garagist die het voertuig meeneemt voor een technische keuring.

        • De huidige dubbelzijdige groene kaarten, waarvan de geldigheidsduur nog niet verlopen is, blijven geldig tot 31 december 2021;

        • Vanaf 1 januari 2022 zijn enkel de elektronische versie op een witte achtergrond of de witte papieren versie geldig;

Wil je meer informatie? Neem contact op met je verzekeringsmakelaar.

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.