Vind je dat je autoverzekering een te grote hap uit je budget neemt? Dit kun je doen om ze voordeliger te maken. 
Als je premies voor autoverzekeringen gaat vergelijken, wees er dan zeker van dat je geen appelen met peren vergelijkt. Check of de waarborgen wel overal dezelfde zijn. Is een bestuurdersverzekering en rechtsbijstand inbegrepen? Hoe hoog ligt de vrijstelling in je omniumdekking? Als de voorgestelde premie erg laag is, maar de vrijstelling zeer hoog, dan betekent dit dat je veel zelf betaalt bij schade. En is dat wel wat je wilt? 
Krijg je een vervangwagen als je eigen auto immobiel is door een ongeval? Kan je rekenen op hulpverlening als je met pech langs de kant van de weg staat? Het zijn maar enkele voorbeelden van extra services die bij sommige verzekeringen inbegrepen zijn en bij andere niet. Dit vertegenwoordigt natuurlijk ook een mooi budget en moet je dus in rekening brengen als je autoverzekeringspremies gaat vergelijken.

Bij sommige verzekeraars kan je fraaie kortingen op de premie van je autoverzekering versieren. Enkele voorbeelden van situaties waarbij je korting krijgt:

  • Je rijdt maar een beperkt aantal kilometers per jaar.
  • Je laat schade herstellen bij een erkende hersteller. Bij herstelling bij een Allianz Tophersteller krijg je zelfs extra korting op je premie.
  • Je auto is uitgerust met rijhulpsystemen.
  • Je sluit naast je autoverzekering nog andere polissen af bij dezelfde verzekeraar.
Ontdek meer over de huidige kortingen:

Heb je geen tijd of zin om zelf autoverzekeringen te vergelijken? Je makelaar gaat voor jou op zoek naar de autoverzekering die het best bij jou past. Heb je nog geen makelaar, dan kan je er hier één vinden bij jou in de buurt.

Vind een verzekeringsmakelaar in mijn regio

Wil je graag de premie voor je autoverzekering berekenen? Maak dan hier jouw autoverzekering simulatie.
Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!