Hoe kan je besparen op
je woonverzekering?

enkele praktische tips

Je wilt een uitgebreide brandverzekering tegen een scherpe prijs? Bij sommige verzekeraars krijg je kortingen op je woonverzekering.

Een brandverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wel een onmisbare bescherming voor je vermogen. Ze dekt immers uiteenlopende risico’s die verband houden met je woning: brand, storm- en hagelschade, waterschade, blikseminslag, natuurrampen. Vandaar dat de brandverzekering ook wel woonverzekering genoemd wordt.

Hoe wordt de premie van je woonverzekering precies berekend? Deze criteria spelen een rol:

  • het type gebouw: huis of appartement
  • of je eigenaar-bewoner, eigenaar-verhuurder of huurder bent
  • de plaats waar het huis staat
  • voor hoeveel het huis en de inboedel verzekerd zijn
  • de hoogte van de vrijstelling
Je verzekeringsmakelaar overloopt met jou al deze criteria en stelt je een woonverzekering voor. Misschien deed je al een brandverzekering simulatie op het internet en vond je daar een goedkopere polis. Vanzelfsprekend wil je een scherp tarief, maar let toch ook even goed op: wat te mooi is om waar te zijn, is vaak gewoon niet waar. Zorg er in de eerste plaats voor dat je brandverzekering een uitgebreide dekking biedt, zodat je goed beschermd bent. De beste brandverzekering dus aan een goede prijs.

Moet je dan zomaar altijd een dure premie betalen voor je woonverzekering? Zeker niet! Kijk ten eerste wat gratis meeverzekerd is, zonnepanelen of een studentenkot bijvoorbeeld.

Bij sommige verzekeraars krijg je bovendien korting op je brandverzekering. Bij Allianz kan je zelfs meerdere kortingen cumuleren.

  • Als je een alarmsysteem installeert, betaal je 20% minder voor de diefstalwaarborg.
  • Ook rookmelders die verbonden zijn met een centrale leveren je een premiekorting op.

Heb je een woonverzekering bij Allianz en laat je schade herstellen door een vakman die door Allianz erkend is, dan hoef je geen voorschot te betalen op de herstelkosten.

Heb je geen idee hoeveel een brandverzekering je kost? Bereken de premie van je woonverzekering.
Allianz biedt je mooie kortingen aan op de premie voor je woonverzekering. Laat deze kans niet liggen! Vraag je makelaar om advies.
Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!