Hoe zorg je ervoor
dat je medewerkers
veilig digitaal werken?

zo pak je het aan
Cyberrisico’s komen dagelijks op het pad van je bedrijf. Ook je medewerkers worden dus vaak geconfronteerd met de dreiging van cyberaanvallen op jouw data, netwerk en IT-omgeving. Hoe zorg je ervoor dat ze daar gepast mee omgaan?
Wanneer cyberrisico’s je onderneming bedreigen, is het in de eerste plaats belangrijk om ze snel te herkennen. Vraag je personeelsleden om uiterst alert te zijn voor onbekende programma’s, bestanden of extensies, rare waarschuwingen op hun scherm, e-mails van dubieuze afzenders, crashes van hun computer, …  
Denkt een medewerker dat er concrete dreiging is, dan moet hij precies weten wie hij meteen kan aanspreken en wat hij precies moet doen. Creëer dus een vaste procedure en een meldpunt voor digitale risico’s.
Overtuig je medewerkers om de toegang tot hun computers af te schermen via een paswoord. En om dat paswoord regelmatig te wijzigen. Hetzelfde paswoord gebruiken voor verschillende programma’s is zeker niet de beste optie!
Word je bedrijf geconfronteerd met een ernstige en concrete bedreiging, doe dan zeker aangifte.
Een geregelde check-up van je ICT-netwerk, en meer bepaald van alle beveiligingsprocedures, is geen overbodige luxe. Zo voorkom je dat verouderde beveiligingssoftware de deur wagenwijd openzet voor e-criminelen.
Wat als er toch malware door de mazen van jouw beveiliging glipt? Zorg dan dat je kan terugvallen op een concreet draaiboek en back-up plan. Informeer je medewerkers hierover, zodat ze weten wat er precies moet gebeuren.
Misschien heb je op dit moment geen goed zicht op de cyberaanvallen die jouw netwerk bedreigen. Via een cybersafescan weet je dit binnen enkele minuten. Na het invullen van een korte vragenlijst krijg je een uitgebreid rapport over de zwakke punten in je bedrijfsnetwerk. Noodzakelijke informatie om aan de slag te gaan en je zaak te wapenen tegen cybercriminaliteit, onder meer met een goede cyberverzekering. Stel dit niet langer uit en doe nu meteen de Cybersafescan
Heb je nog bijkomende vragen over de verzekering van je wagen? Neem dan zeker contact op met je verzekeringsmakelaar.
Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!