Laat je huis veilig achter tijdens
je vakantie

8 handige tips

Als jij op reis bent, zien inbrekers hun kans schoon. Met deze tips laat je je huis veilig achter. Lees ook wat je moet doen als er bij je thuiskomst toch ingebroken is.

Jij bent straks op vakantie, maar inbrekers niet. Zij zien hun kans schoon om in te breken in je huis en hun slag te slaan. Met deze voorzorgsmaatregelen hoef je je daar tijdens je reis geen zorgen over te maken en kun je gewoon lekker genieten.

Wil je je huis veilig achterlaten tijdens je vakantie, dan komt het erop aan inbrekers zo veel mogelijk te ontmoedigen.

Dat doe je zo:

 1. Sluit om te beginnen ramen en deuren met stevige sloten, blokkeer schuiframen met een stuk hout en sluit ook het tuinpoortje, de garage en het tuinhuis goed af. Vergeet  zeker je kiepramen  niet!
 2. Geef op sociale media geen hints dat je op reis gaat/bent.
 3. Doe inbrekers geloven dat er iemand thuis is. Hoe? Laat buren de brievenbus leeghalen en hun auto af en toe op je oprit parkeren. Gebruik een timer om lichten in huis te laten branden en de rolluiken op- en neer te laten. Laat wat speelgoed van de kinderen rondslingeren en gebruikt servies op het aanrecht staan.
 4. Waardevolle spullen berg je dan weer veilig op, in een kluis bijvoorbeeld.
 5. Zorg dat de verlichting aanspringt als er iemand aan de voordeur staat of in je tuin komt. Dat is schrikken!
 6. Vraag je buren om een oogje in het zeil te houden en de politie om af en toe te patrouilleren in je straat.
 7. Plaats een goed alarm. Het systeem van Verisure bijvoorbeeld, in combinatie met de woningverzekering van Allianz, maakt je huis slimmer en veiliger. Je krijgt niet alleen 30% korting op het alarmsysteem, maar ook korting op je verzekeringspremie Home Plan. Bovendien kun je bij inbraak 24/7 rekenen op snelle bijstand en dringende herstellingen.
 8. Breng je woningverzekering in orde.

Stel, je komt terug van vakantie en er is toch ingebroken in je huis.

Dit kun je doen:

 1. Bel de politie.
 2. Neem foto’s als er iets beschadigd is.
 3. Maak een overzicht van alles wat verdwenen is en zoek alvast de aankoopbewijzen bijeen. 
 4. Meld de schade aan je makelaar. Kun je je makelaar niet bereiken, dan krijg je toch steeds snel hulp en komt er snel een vakman langs om de sloten te vervangen en schade te herstellen die dringend opgelost moet worden, 24/7.

Zo, op het thuisfront is alles onder controle, dus kun jij met een goed gevoel op vakantie. Wordt er ondanks alles toch ingebroken, dan krijg je snel hulp en kun je de schade eenvoudig aangeven.