Klaar voor Buitenspeeldag? Spelplezier verzekerd!

Op woensdag 24 april blijven de tablets in de kast en valt op de jeugdzenders niets te beleven. Want dan is het voor de 12e keer overal in Vlaanderen Buitenspeeldag. Van verstoppertje spelen tot racen met gocarts: spelplezier verzekerd! En ja, dat bedoelen we letterlijk én figuurlijk.

De Buitenspeeldag werd voor het eerst georganiseerd in 2007. De Vlaamse jeugdzenders sloten toen een pact om één woensdagnamiddag lang geen programma’s uit te zenden. Dat was nodig, want kinderen en jongeren brengen steeds minder tijd door in de buitenlucht. Omdat ze er geen plek voor hebben en omdat het verkeer te druk wordt.

Buiten spelen is nochtans een van de eenvoudigste (en goedkoopste) manieren om te bewegen. Ideaal ook om vriendjes te maken en samen te ravotten. Vorig jaar waren er op de Buitenspeeldag maar liefst 411 activiteiten in 243 gemeenten en steden. Ook dit jaar belooft het weer een echt feest te worden.

Om volop van de Buitenspeeldag te kunnen genieten, geven veel scholen die dag geen huiswerk mee. En dat is nodig, want er valt vanalles te beleven. Er is een buitenspeeldaglied en in elke buurt worden sport en spelletjes georganiseerd op pleintjes, in parken en in bossen. Bibliotheken trekken naar buiten voor hun voorleesuurtje en er worden springkastelen, speelkoffers en hindernissenparcoursen geïnstalleerd.

Je kunt je wel voorstellen dat kinderen er helemaal voor gaan als ze zo samen buiten aan het spelen zijn. Laat ze maar ravotten. Mocht er toch een ongevalletje gebeuren tijdens het skateboarden of spoorzoeken, dan ben jij in elk geval goed verzekerd via je familiale verzekering en je ongevallenverzekering.

Is dat nog niet het geval? Bespreek het dan even met je makelaar. Zo is je gezin heel het jaar door goed verzekerd.

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.