Met de auto op reis? Be prepared!

Straks vertrek je met de wagen op vakantie, je wil gerust zijn dat de rit vlot verloopt. Bereid je auto en jezelf goed voor, check je verzekeringen en download nu al de Allianz Connect app voor snelle bijstand als dat nodig zou zijn.

Ga langs in je garage voor een reischeck-up. Je garagist zal:

  • de koelvloeistof bijvullen.
  • de motorolie verversen.
  • de ruitenwisservloeistof bijvullen voor een goed zicht onderweg.
  • de oliefilter en de motor controleren.
  • de batterij testen zodat die het houdt tijdens de lange rit.
  • de lampen afstellen zodat je goed ziet en gezien wordt.
  • de airco nakijken zodat de temperatuur aangenaam blijft onderweg.
  • je banden en bandenspanning testen.
  • de reserveband controleren.
Als je een lange rit in het buitenland voor de boeg hebt, bereid je jezelf ook best goed voor. Neem voldoende rust voor je vertrek, laad je bagage veilig in de koffer en de dakkoffer en houd speeltjes, snacks en vochtige doekjes bij de hand voor de kinderen. Heb je een vignet nodig om door een bepaald land te rijden, dan is het makkelijk om dat op voorhand te kopen. Je controleert best ook al welke verkeersregels gelden in de landen waar je doorrijdt. Want zeg nu zelf, niets is sneuer dan je vakantie in te zetten met een boete wegens overdreven snelheid. En vergeet niet de actuele reisadviezen te controleren per land.

Een BA autoverzekering is verplicht, ook in het buitenland. Op je witte kaart staat in welke landen je verzekerd bent. Zorg dat je de digitale versie van de witte verzekeringskaart bewaart op je smartphone of dat ze in je handschoenkastje ligt, samen met je inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest en keuringsbewijs als je auto ouder is dan vier jaar. Uiteraard moet je ook altijd je rijbewijs en identiteitskaart bij de hand hebben.

Ook je omniumverzekering, rechtsbijstand en bestuurdersverzekering kunnen in het buitenland van pas komen. En uiteraard een goede reisbijstandsverzekering. Want wanneer je na een ongeval of met pech langs een Franse autosnelweg staat, is het een hele opluchting te weten dat er hulp onderweg is. En dat je je reis zal kunnen verderzetten met een vervangwagen.

Als er onderweg iets aan de hand is met je auto of je hebt een ongeluk, dan ben je eventjes helemaal van de kaart. Waar ben je precies, wie moet je bellen en wat moet je doen? Met de Allianz Connect app op je smartphone geef je alle informatie met één klik door aan de bijstandscentrale, 24/7 en in je eigen taal. De hulpverleners weten meteen wie en waar je bent en een pechverhelper is al naar je onderweg. Je kunt je schade ook meteen doorgeven aan je makelaar. Zijn gegevens staan in de app. Wil je dat geruste gevoel als je op vakantie gaat? Download dan nu alvast de gratis Allianz Connect app.

Zo, je auto is tiptop in orde, je verzekeringen zijn gecheckt en jij bent er helemaal klaar voor om op vakantie te vertrekken. Denk eraan dat je onderweg genoeg water drinkt en om de twee uur even halt houdt. Klik altijd alle gordels vast en houd het hoofd koel. Want hey, je bent op vakantie!

Veilige trip en geniet van je reis.

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!