Ongeval op school: wat vergoedt de schoolverzekering?

Binnenkort gaan je kinderen opnieuw naar school. Dat wordt weer wennen aan stilzitten in de klas en huiswerk maken. Wees maar zeker dat ze zich tussendoor eens goed zullen uitleven! Wat ravotten met vriendjes op de speelplaats of ’s avonds met de fiets naar huis crossen. Laat ze maar, jij zorgt er wel voor dat ze goed verzekerd zijn.
Stel je even een doordeweekse dag voor op school: kinderen die door elkaar rennen op de speelplaats, de trap afstormen als de bel gaat of per se dat voetbalwedstrijdje willen winnen tijdens de turnles. Het is logisch dat daar af en toe een bril sneuvelt, niet? Of dat de dure rekenmachine van je puber per ongeluk stuk valt op de grond. Een gebroken been of verstuikte pols kan ook wel eens voorkomen. Gelukkig blijft het meestal bij kleine ongevallen zonder al te veel erg.

De meeste scholen zijn verzekerd voor ongevallen tijdens de schoolse, de naschoolse en de buitenschoolse activiteiten (bv. sportdag of schoolreis). Check het even voor alle zekerheid. Vraag gerust ook wat de schoolverzekering precies dekt en welke bedragen er verzekerd zijn. Je eigen ongevallenverzekering is hoe dan ook een goede back-up voor het geval de schoolverzekering niet alle kosten dekt. Dat kan bijvoorbeeld bij ernstige ongevallen waar een ziekenhuisopname aan te pas komt en waar de kosten hoog oplopen.

Sowieso houd je ook beter je familiale verzekering achter de hand. Want wanneer je kind schade veroorzaakt aan de kledij van een ander kind of aan het schoolgebouw, dan kan het gebeuren dat de schoolverzekering niet tussenkomt en dat je zelf voor de kosten opdraait. Als je zoon of dochter er de oorzaak van is dat een ander kind gewond raakt, dan vergoedt de schoolverzekering de kosten meestal wel.

Als je kinderen met de fiets of te voet naar school gaan, dan leer je hen uiteraard om voorzichtig te zijn. Fluohesje, helm en fietsverlichting in orde? Check! Wat de verzekeringen betreft heb je alleen een familiale polis nodig voor het geval je kind een fietser of voetganger omver zou rijden of een geparkeerde auto zou beschadigen. Het leuke aan de familiale verzekering van Allianz is dat er ook fietsbijstand bij inbegrepen is. Dus wanneer je zoon of dochter met pech langs de kant van de weg staat, wordt de fiets ter plaatse hersteld. Ofwel wordt je kind veilig naar huis gebracht. Een hele geruststelling, toch?

Nog vragen? Contacteer een makelaar in je buurt voor meer info!

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!