Overwinteren in het Zuiden

Lekker ontbijten onder een stralende zon en iedere dag naar buiten kunnen … of lange, donkere dagen binnen zitten bij kil regenweer. De keuze is vlug gemaakt en veel gepensioneerden denken daar duidelijk ook zo over. Zij pakken hun koffers en trekken voor enkele weken of maanden naar het Zuiden om daar te overwinteren. Wie onbezorgd wil vertrekken en bij de terugkeer liever niet voor onaangename verrassingen staat, neemt best enkele nuttig tips in acht.

Laat je in de wintermaanden je huis achter, dan doe je er goed aan je water- en verwarmingsinstallaties te beschermen tegen vrieskoude. Dat kan door voor je vertrekt de leidingen leeg te maken of door op gevoelige plaatsen isolatie aan te brengen. Het kan ook een goed idee zijn om een minimale verwarming te voorzien. Neem je geen voorzorgsmaatregelen dan bestaat het risico dat je niet vergoed wordt bij eventuele waterschade.

Heb je in je woonverzekering ook een waarborg diefstal, dan check je best in de polis of die blijft gelden tijdens je afwezigheid. Want de dekking woninginbraak vervalt meestal als je er meer dan 60 of 90 dagen niet bent. Je kan natuurlijk ook bijkomende waarborgen afsluiten bij je verzekeraar voor je vertrekt. En het kan zeker geen kwaad als iemand af en toe eens langskomt om te kijken of alles in orde is.

Ga je met de auto naar het Zuiden voor enkele maanden dan hoef je voor de autoverzekering niets speciaals te doen. De dekking geldt overal in Europa en ook in enkele landen daarbuiten. Op je witte verzekeringskaart staan alle landen waar je burgerlijke aansprakelijkheid verzekerd is.

Neem je de auto niet mee, probeer die dan zo veilig mogelijk te stallen, in de garage of op de oprit als dat mogelijk is. Krijg je te maken met vandalisme, dan kan een Omniumpolis voor vergoeding zorgen.

 

Ook je familiale verzekering loopt gewoon door wanneer je naar het buitenland gaat. Er is een wereldwijde dekking bij schade aan derden.

Heb je nog vragen in verband met jouw verzekeringen? Neem dan gerust contact op met je makelaar.

En dan nu inpakken en alles klaarzetten om richting Zuiden te vertrekken. Geniet ervan!

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!