Schade aan je auto:
waar vind je een goede hersteller?

 
Je bent even verstrooid in de wagen en knalt tegen een paaltje aan. Of je rijdt pardoes in op je voorligger. Het zijn slechts kleine momenten van onoplettendheid, maar toch kan de schade aan je auto groot zijn. Idem dito wanneer iemand anders een ongeval veroorzaakt waarbij jij betrokken bent. Je hebt schade aan je wagen en dat moet opgelost worden. Hoe pak je dit aan?

Eerst en vooral moet je jouw verzekeraar op de hoogte brengen van wat er gebeurd is.

  • Is er niemand anders betrokken en heb je Omniumverzekering, dan neem je contact op met je verzekeringsmakelaar. Hij zal jouw schadedossier opstarten. Je kan zelf ook online je schade melden aan Allianz. Je Omniumverzekeraar zal jouw schade vergoeden (min de vrijstelling).
  • Was je betrokken in een ongeval met een tegenpartij? Dan moet je aanrijdingsformulier invullen en dat bezorgen aan je verzekeringsmakelaar. Je leest hier hoe je een aanrijdingsformulier correct invult. Ben je in recht, dan wordt jouw schade vergoed door de BA-verzekeraar van de tegenpartij. Ben je in fout, dan zal je zelf opdraaien voor de schade aan je wagen.

Vervolgens ga je op zoek naar een goede hersteller. Allianz heeft voor jou alvast een aantal kwalitatief sterke multi-merkherstellers geselecteerd. Laat je daar je wagen herstellen, dan geniet je enkele interessante voordelen:

  • Je krijgt een gratis vervangwagen als Omnium verzekerd bent of niet in fout was bij het ongeval.
  • Allianz regelt de factuur rechtstreeks met de hersteller. Je hoeft het bedrag dus niet voor te schieten.
  • Je wagen is in handen van echte professionals. Je kunt op beide oren slapen.
  • Je auto wordt gratis op- en afgehaald binnen een straal van 30 km.
  • Je wagen wordt gereinigd en er vindt nog een extra safety check plaats.
  • Kies je bij het afsluiten van je autoverzekering al meteen voor de Topherstellers van Allianz, dan krijg je 10% korting op (Mini-)Omnium.

Zoek een erkende hersteller.

Wil je meer weten over de voordelen van een autoverzekering bij autoverzekering bij Allianz? Neem dan zeker contact met een verzekeringsmakelaar verzekeringsmakelaar in je buurt

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.