Schade aan je autoruit:
wat moet je doen?

 

Je rijdt op een rustige weg op het platteland of op de snelweg. Plots word je opgeschikt door een doffe knal: een steen heeft voor een stevige barst in je voorruit gezorgd. Wat nu?

Uiteraard doe je er goed aan om dit zo snel mogelijk te laten herstellen. Wie betaalt de rekening? Dat hangt ervan af: als je een (Mini-)Omniumverzekering afgesloten hebt, dan zal je verzekeraar de herstelling of vervanging van je autoruit volledig bekostigen. Maar als je geen (Mini-)Omniumverzekering hebt, dan zal je toch zelf opdraaien voor de kosten.

Als je een auto in het verkeer brengt, dan moet je BA-verzekering afsluiten. Die betaalt de schade die jij veroorzaakt aan anderen als je bij een ongeval in fout bent. De schade aan je eigen wagen zal je zelf moeten betalen. Om ervoor te zorgen dat je eigen schade (bij een ongeval in fout) vergoed wordt, kan je Omniumverzekering onderschrijven. Die verzekert je ook tegen glasbreuk, brand, diefstal, vandalisme, storm- en hagelschade en een aanrijding met dieren. Het is tevens mogelijk om een Mini-Omnium te nemen. Dan ben je gedekt tegen dezelfde risico’s, behalve voor je eigen schade en voor vandalisme. Ook een Mini-Omnium zal dus tussenkomen bij glasbreuk.

Heb je schade aan je autoruit, dan neem je best meteen contact op met een erkende glashersteller. Bij Allianz kan je hiervoor terecht bij Carglass of Autoglassclinic. Je vertelt hen over welk type schade het gaat (een sterretje, een barst …) en maakt een afspraak voor de herstelling. Je bezorgt de gegevens van je (Mini-)Omniumverzekering aan de glashersteller en klaar is Kees. Allianz regelt de factuur rechtstreeks met de glashersteller en jij hoeft je verder nergens zorgen over te maken. Er is zelfs geen vrijstelling, zodat je helemaal niks moet betalen.

Heb je geen (Mini-)Omnium [DV4] en gaat het om ongeval in fout of was er geen tegenpartij, dan zal je de rekening voor de herstelling zelf moeten betalen. Maar ook dan heeft Allianz goed nieuws voor je: je krijgt immers 10% korting op een nieuwe ruit als je een BA-verzekering hebt bij Allianz.

Je verzekeringsmakelaar vertelt je alles over de troeven van een (Mini-)Omniumverzekering . Heb je geen makelaar, dan vind je hier
een verzekeringsmakelaar in je buurt.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.