Kan je na een periode van auto-lease je schadevrije jaren meenemen?

Je hebt enkele jaren met een lease-auto gereden. Je levert je auto in bij je werkgever en koopt een eigen auto. Maar wat dan met je nieuwe autoverzekering? Houdt die rekening met je schadevrije jaren?

Je kan aan de leasingmaatschappij of via de werkgever een lease-verklaring opvragen. Daarin staat hoe lang er in de lease-auto is gereden en of je schades hebt gereden. Op basis van deze verklaring kan een autoverzekeraar beoordelen of en hoeveel schadevrije jaren je krijgt. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal schades en het schadebedrag.

Niet iedere autoverzekeraar zal schadevrije jaren toekennen. Allianz neemt in ieder geval wél schadevrije jaren over op basis van een lease-verklaring.

  • Attest(en) schadeverleden van de leasingmaatschappij of je werkgever bezorgen.
  • Indien het attest niet op naam van de verzekeringnemer staat, voeg dan een verklaring op eer toe of een bewijs dat jij de hoofdzakelijke bestuurder was voor deze verzekering.
  • Om het aantal jaren schadehistoriek te vervolledigen kunnen de hiervoor vernoemde attesten aangevuld worden met een attest schadeverleden van een ander voertuig in het gezin dat je voorheen bestuurd hebt. Voeg in dit geval de verklaring op eer voor een bijkomend voertuig in het gezin toe.
  •  
Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!