Je spaargeld meer laten opbrengen? Het kan!

Spaargeld dat opbrengt. Het staat bij iedereen hoog op het verlanglijstje. De rente blijft op een peil dat niet aanzet tot sparen. Enkele banken lieten de rente onlangs zakken tot het wettelijk minimum. Toch parkeren Belgen hun spaargeld nog altijd massaal op een spaarrekening. Zijn er dan geen alternatieven? Toch wel!

Mits afgestemd op je persoonlijke situatie, kan een beleggingsverzekering die tak 23 en tak 21 combineert een alternatief zijn voor een spaarrekening.

Voordelen:

  • makkelijk toegang tot beleggingsfondsen die beheerd worden door specialisten
  • een ruime spreiding en een dynamisch beheer van de beleggingen
  • uitzicht op een aantrekkelijk rendement in tak 23
  • een volledige of gedeeltelijke kapitaalgarantie mogelijk via tak 21

Nadelen:

  • langere beleggingshorizon
  • kosten bij uitstap tijdens de eerste jaren van je belegging
  • beperkt potentieel voor winstdeling in tak 21 door de zeer lage marktrentes
Je rendement wordt bepaald door de winstdeling in tak 21 en door de resultaten van de fondsen waarin je belegt in tak 23. Door de marktrisico’s kan het rendement in tak 23 stijgen en dalen, en zelfs negatief zijn. Om deze risico’s op te vangen, kan je beschermingsmechanismen inbouwen.

Je makelaar in verzekeringen zal samen met jou een analyse maken van je kennis en ervaring met financiële producten, je financiële situatie, je spaar- en beleggingsdoelstellingen en je risicogevoeligheid.

Op basis hiervan en van je verlangens en behoeften zal hij je een geschikte belegging voorstellen die overeenstemt met je persoonlijke situatie.

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.