4 tips om goed te beleggen

Droom jij ook van die wereldreis, dat duwtje in de rug voor je kinderen of kleinkinderen, een grondige make-over van je huis? Je weet wel dat beleggen meer kan opbrengen dan je spaarboekje, maar… hoe begin je aan succesvol beleggen?
Om te beleggen hoef je heus niet elke dag de beurspagina’s van de krant uit te pluizen.
Hier vind je 4 tips om op een betrouwbare manier aan de slag te gaan en met een gerust gemoed te investeren in je toekomst.
Beleggen rendeert het best op lange termijn. Bedenk dus eerst hoeveel geld je minstens 10 jaar kan missen. En hou geld op je spaarrekening voor onverwachte uitgaven. Zo moet je je belegging nooit sneller dan gepland stopzetten. Je hoeft trouwens niet meteen grote bedragen te beleggen, klein beginnen kan ook.

Beleggen houdt altijd risico in. Maar zonder enig risico heb je vandaag amper rendement.
Toch is het belangrijk dat je enkel risico neemt aangepast aan je persoonlijke situatie. Daarom doe je, samen met je makelaar, steeds een analyse voor je start met beleggen.
Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je vol vertrouwen beleggen.

Je makelaar kan je tak 21, tak 23 of een mix voorstellen die aangepast is aan je persoonlijke situatie en het risico dat je kan nemen.

Tak 21 is een verzekeringsoplossing voor voorzichtige spaarders. Dankzij de kapitaalgarantie houdt ze weinig risico in, maar ze levert op dit moment een laag rendement op.

Ben je bereid om een bepaald risico te nemen en zo uitzicht te hebben op een hoger rendement, dan beleg je best in een tak 23-oplossing. Een breed aanbod beleggingsfondsen biedt een oplossing voor elk profiel..

En misschien heb je ook al wel eens van tak 44 gehoord? Dit is een combinatie van tak 21 en tak 23 in hetzelfde contract..

Om de pieken en dalen van de beurskoersen te neutraliseren, beleg je best gespreid in de tijd en in verschillende beleggingscategorieën of fondsen.
Ga om te beleggen niet met om het even wie in zee! Kies ervaren en betrouwbare partners. Een ideale combinatie: je makelaar in verzekeringen en Allianz. Je makelaar geeft je professioneel en betrouwbaar advies. Allianz is een solide en kredietwaardige partner met al sinds 2007 een uitstekende AA rating bij Standard & Poor’s.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.