Overweeg je een nieuwe wagen aan te schaffen? Door de coronacrisis kampen veel autodealers met een overstock en krijg je nu vaak een aantrekkelijke prijs. Hier zijn 5 zaken waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe auto.

Surf wat rond op het internet en stel alvast een shortlist samen van je favoriete modellen en de gewenste opties. Goed om weten hierbij is dat rijhulpsystemen een mooie korting op je autoverzekering kunnen opleveren. 

Dat verlanglijstje leg je naast het budget dat je maximaal wil spenderen. Hou er rekening mee dat je bovenop de aankoopprijs ook de belasting op inverkeerstelling (BIV) en de verplichte autoverzekering moet betalen. Hier kan je lezen hoe de prijs van je autoverzekering wordt berekend en wat je moet weten om je autoverzekering te simuleren.

Om de prijs te drukken kan je ook een ouder model overwegen. Vooral als er binnenkort een nieuwere versie uitkomt, doe je hiermee een goede zaak. Als je niet al te veeleisend bent en niet veel belang hecht aan de allernieuwste snufjes, is een stockwagen of een tweedehandsauto ook een goed alternatief. Lees hier onze 10 tips als je een tweedehandswagen wil kopen.
Zodra je weet wat voor wagen je ongeveer wil, is het tijd om het aanbod van verschillende dealers te vergelijken. Maak altijd een testrit, overloop welke opties inbegrepen zijn en welke korting je kan krijgen. Laat je daarbij niet vangen als de verkoper je in plaats van een korting allerlei accessoires aanbiedt die je eigenlijk niet nodig hebt.
Het is handig om je oude auto te verkopen aan de dealer bij wie je een nieuwe auto koopt, maar financieel is dat niet altijd de interessantste optie. Vaak valt daardoor immers (een deel van) de korting weg. Via een autosite kan je er vaak meer aan overhouden. 
Ben je zelfstandig, dan kan het interessant zijn om een elektrische auto te kopen. Die zijn doorgaans duurder in aankoop, maar wel 100% fiscaal aftrekbaar. Bovendien zijn elektrische wagens in het Vlaamse Gewest vrijgesteld van de belasting op de inverkeerstelling en de verkeersbelasting. In Brussel en het Waalse Gewest betaal je het minimumbedrag. Hier vind je meteen ook enkele tips voor het verzekeren van een elektrische auto.
Ontdek meer over de kortingen voor rijhulpsystemen:
Voor elke autoverzekering kan je uiteraard terecht bij je makelaar.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.