5 tips om een nieuwe auto te kopen

Om de zoveel tijd gunnen we onszelf het plezier van een blinkende nieuwe auto die heerlijk ruikt naar… ‘nieuwe auto’. De zoektocht naar het juiste model is vaak even verleidelijk als een bezoekje aan de speelgoedwinkel. Toch is het belangrijk om er bij het kopen van een nieuwe wagen ook je hoofd bij te houden. Hier vind je 5 tips.
Bepaal voor jezelf welke auto je wilt met welke opties. Kies je voor een sportief model met alles erop en eraan, voor een ruime en comfortabele gezinswagen of voor een zuinige en milieuvriendelijke stadsauto? Hybride en elektrische wagens zijn aan een opmars bezig en diesels worden geleidelijk uit stadscentra geweerd. Dat is iets waar je zeker rekening mee moet houden. Tenslotte kies je een auto waar je toch enkele jaren mee zult rijden. Maak een checklist met de prioriteiten voor jouw ideale auto.

Niet alleen je budget voor de aankoop, maar ook dat wat je maximaal wilt besteden aan de jaarlijkse verkeersbelasting, een eventuele autolening en je autoverzekering. Je kunt op voorhand al je autopremie berekenen. Een BA-verzekering is verplicht en een omniumverzekering ten zeerste aangeraden voor een nieuwe wagen.

Hoe krijg je het budget voor je nieuwe auto omlaag?

  • Koop een ouder model dat binnenkort uit het aanbod verdwijnt.
  • Koop een stockwagen.
  • Koop een tweedehandswagen
  • Vergelijk de financiering van de dealer met autoleningen van banken.
Stap niet zomaar een showroom binnen want dan word je vaak overdonderd.  Het is handig als je zelf al wat merken, opties en kortingen vergeleken hebt op het internet. De meeste merken hebben op hun website trouwens een handige configurator waarmee je je droomauto samenstelt. Met deze informatie in je achterhoofd kun je makkelijker over de prijs onderhandelen.
Test een auto altijd uitgebreid op de autosnelweg, een gewestweg en in de bebouwde kom. Zo voel je meteen of hij in alle omstandigheden goed presteert. Tijdens de testrit let je onder meer op zitcomfort, been- en bergruimte en bedieningsgemak.

Is de kogel door de kerk en wordt er een bestelbon opgemaakt, laat daar dan zeker een leveringstermijn op zetten. Moet je nog op zoek naar een autolening, dan vraag je best ook een opschortende voorwaarde. Op die manier gaat de verkoop enkel door op voorwaarde dat je autolening in orde komt.

5 tips: check!
Dan kun je binnenkort met een spiksplinternieuwe auto de baan op. Bonne route!

Voor meer info over je autoverzekering kun je terecht bij je makelaar.

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!