3 redenen waarom je beter gespreid belegt

Wil je mooie rendementen halen op de beurs, dan beleg je best op het moment dat de beurskoers een dieptepunt bereikt heeft en opnieuw gaat stijgen. Het is echter niet zo simpel om dat moment te voorspellen. Maak het jezelf makkelijk door periodiek of gespreid te beleggen in een tak23 beleggingsverzekering

Periodiek beleggen betekent dat je op regelmatige tijdstippen – elke maand bijvoorbeeld – een vast bedrag belegt. Dat heeft een aantal voordelen.

In goede tijden koop je met je vaste bedrag minder eenheden aan een hogere prijs, in slechtere tijden – wanneer de koersen laag staan –  koop je anderzijds wel meer eenheden voor hetzelfde geld. Zo haal je voordeel uit prijsschommelingen en een gemiddelde koers om op lange termijn een kapitaal op te bouwen. Want wanneer je dat bekijkt over een langere periode van 10 jaar bijvoorbeeld worden hoge pieken en diepe dalen uitgevlakt en kan je rendement mooi in stijgende lijn gaan.
Bij een beursdip slaan ze dan weer in paniek en verkopen ze de hele boel tegen een laag rendement of zelfs met verlies. Emoties zijn de grootste vijand van een belegger. Door periodiek een vast bedrag te beleggen, vermijd je impulsieve reacties. Da’s bijzonder rationeel en goed voor je gemoedsrust.

Met periodiek beleggen hoeft dat ook helemaal niet. Je kan bijvoorbeeld elke maand 100 euro
beleggen. Het is een goed idee om dat te doen voor je kinderen of kleinkinderen want hoe langer je elke maand 100 euro kunt beleggen, hoe meer je kapitaal kan aangroeien. Ook voor jezelf kan dit een goede oplossing zijn!

Kan gespreid beleggen in verschillende sectoren, bedrijven en effecten (aandelen, obligaties, enz)? Ook dat is mogelijk via de tak 23-beleggingsverzekeringen van Allianz, die een brede waaier van fondsen aanbieden. Op basis van een analyse van je kennis en ervaring met financiële producten, je financiële situatie, je spaar- en beleggingsdoelstellingen, je risicogevoeligheid en je verlangens en behoeften kan je makelaar je een geschikte belegging voorstellen die overeenstemt met je persoonlijke situatie.

Ontdek hier hoe Allianz je helpt om het beleggingsrisico te verminderen. Een Allianz makelaar bij jou in de buurt vind je hier.

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.