Waarop moet je letten als je sneeuwkettingen wil kopen?

Een wintersportvakantie met de auto in het vooruitzicht? Vergeet zeker je sneeuwkettingen niet. In bepaalde landen zijn ze zelfs wettelijk verplicht. Maar waaraan moet je aandacht besteden als je sneeuwkettingen wil kopen? Wij geven je enkele praktische tips.

Sneeuwkettingen geven je auto meer grip op sneeuw. Ze worden best gebruikt in combinatie met winterbanden. Maar hoe kies je de juiste sneeuwkettingen?

Op je banden vind je de maat: de breedte van de band, de verhouding hoogte/breedte en de inchmaat/velgdiameter. Die maten heb je nodig om de juiste sneeuwkettingen te kopen. Je sneeuwkettingen moeten immers naadloos passen op je banden.
Welke auto je hebt, is ook een belangrijke parameter. Het spreekt voor zich dat je zwaardere sneeuwkettingen nodig hebt voor een 4×4 dan voor een klein autootje.

Sneeuwkettingen vind je in heel wat soorten: kruiskettingen, ladderkettingen… Dit maakt dat prijzen sterk kunnen variëren, net als de kwaliteit. Er bestaan verschillende keurmerken of kwaliteitslabels voor sneeuwkettingen. Die geven je alvast extra zekerheid over de sterkte en de duurzaamheid ervan.

Een ander belangrijk criterium dat de prijs bepaalt, is het gebruiksgemak. Duurdere sneeuwkettingen zijn doorgaans makkelijker te plaatsen dan goedkope. Al krijg je dat plaatsen wellicht pas echt onder de knie als je wat geoefend hebt.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om sneeuwkettingen te huren en niet te kopen. Zeker omdat je ze op een jaar maar voor een beperkte periode nodig hebt. Maar in bepaalde gevallen kan de huurprijs al aardig in de buurt komen van de prijs om ze te kopen …

Trek je binnenkort naar de sneeuw? Dan kan een bijstandsverzekering best handig zijn als aanvulling op je autoverzekering. Zo kan je ten volle van je vakantie genieten.

Wil je graag meer weten over alle waarborgen in een bijstandsverzekering? Neem dan contact op met je makelaar of ga op zoek naar een makelaar in je buurt. Hij helpt je zeker verder. Of lees wat verder op www.allianz.be.

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!