Wat moet je doen na een poging tot inbraak?

Wat kun je na zo’n poging tot inbraak het beste doen om te vermijden dat dieven een volgende keer wél succes boeken?
Het is ieders nachtmerrie. Thuiskomen van het werk of een leuke uitstap met je gezin en vaststellen dat iemand geprobeerd heeft om in je woning in te breken. Wat kun je na zo’n poging tot inbraak het beste doen om te vermijden dat dieven een volgende keer wél succes boeken?
Wie al eens ongewenst bezoek over de vloer kreeg, kan erover meespreken: een woninginbraak is best een traumatiserende ervaring. Je hele huis overhoop gehaald, je dure juwelen of sieraden mee geroofd of de nieuwe televisie die verdwenen is. De gedachte dat wildvreemde criminelen in je huis waren en je meest dierbare bezittingen hebben aangeraakt, doen de rillingen over je rug lopen. Ook een inbraakpoging maak je liever niet mee. Er mag dan wel niets gestolen zijn, het is allerminst geruststellend dat je woning in het vizier van dieven ligt. Volgende tips zijn daarom zeker nuttig bij inbraakpreventie.
Ook al kende de inbraakpoging geen succes, het valt toch aan te raden om nadien al je sloten te vervangen. Vaak kwamen dieven een eerste keer op verkenning en hebben ze de nodige informatie verzameld om met het juiste materiaal het slot de volgende keer wel te forceren. Wees hen dus een stap voor en kies resoluut voor nieuwe, extra beveiligde anti-inbraaksloten.
Naast anti-inbraaksloten vormt een degelijk inbraakalarm een tweede hinderpaal voor dieven en inbrekers. Er bestaan verschillende types met een sterke variatie in prijs, gaande van basispakketten tot echte professionele systemen. Informeer ook eens bij jouw gemeente, sommige gemeenten geven namelijk een premie voor inbraakpreventie.

Vier of acht ogen zien meer dan twee. Verwittig je naaste buren en de mensen in je straat wanneer je een poging tot inbraak hebt vastgesteld. Sociale controle kan helpen om verdachte figuren in de straat sneller in de gaten te krijgen. Meld een inbraakpoging altijd aan de politie, ook al is er niks gestolen. De politie kan via databestanden een beeld krijgen van mogelijke verdachten en via gerichte zoekacties de dievenbendes in het nauw drijven. Bovendien kunnen agenten je straat misschien wel extra in het oog houden.

Wist je dat er in België gemiddeld 208 inbraken per dag plaatsvinden? Kom niet voor onaangename verrassingen te staan en neem een diefstalverzekering bij Allianz. Vind een makelaar in je buurt en neem contact op voor advies op maat!

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.