Allianz en Sporting Anderlecht: een geslaagd partnership

In november 2014 verwelkomde Sporting Anderlecht Allianz als nieuwe sponsor. Dit zorgt voor een verhoogde merkbekendheid van Allianz in België. De sponsoring van een Belgische topclub met internationale uitstraling die kansen geeft aan talent van eigen bodem, past perfect binnen de strategie van verzekeringsmaatschappij Allianz.

Allianz is in België een van de grotere verzekeraars, maar heeft tot op heden geen grote investeringen gedaan op het vlak van merkbekendheid. Dankzij de goede reputatie bij de verzekeringsmakelaars is Allianz van oudsher wél top of mind bij deze tussenpersonen. De consument vandaag is echter mondiger en beter geïnformeerd. Een fenomeen gestuwd door de digitale explosie. Vandaar de noodzaak voor Allianz om prominenter naar buiten te treden. In het najaar staat er dan ook een en ander te gebeuren...

Let wel: De makelaar blijft voor Allianz het distributiekanaal bij uitstek. Alle inspanningen zijn er dus op gericht de klant passend bij de makelaar te brengen, ondersteund door een dienstverlening die meegaat met zijn tijd.

Allianz is aanwezig op de RSCA-fandag op 31/7 in het Constant Vanden Stock stadion. Bezoekers aan de stand kunnen er onder meer in een formule 1-simulator plaats nemen. Op termijn wil Allianz de samenwerking met Anderlecht verder uitbouwen. De club beschikt over een grote community. Ideaal dus om bijvoorbeeld samen een social media-actie op te zetten. Wordt vervolgd...

Media die interesse hebben in het sponsoringverhaal van Allianz / Anderlecht kunnen op de fandag tussen 14u en 16u terecht in de Allianz-stand voor een gesprek met Geert Deschoolmeester, head of market management Allianz.