Allianz verzekert klanten tegen cybercriminaliteit

Allianz Benelux introduceert deze week Cyber Plan in België. Een cyberverzekering waarmee zowel grote als kleine bedrijven zich kunnen wapenen tegen de risico’s van cybercriminaliteit.

Uit de Allianz Risk Barometer blijkt dat cybergevaren dit jaar naar de derde plaats geklommen zijn in de ranking ‘Global Business Risks 2017’.

Cyberincidenten vormen daarmee bijna net zo’n groot risico als bedrijfsonderbrekingen en marktontwikkelingen. In België doen dagelijks meer dan 30 slachtoffers aangifte van cyberaanvallen.

Slechts een klein aandeel bedrijven (13% blijkt uit een bevraging van ADD en CFO Magazine in 2015) heeft op dit moment regelingen getroffen om zich te verzekeren tegen cyberaanvallen of aansprakelijkheid in het geval van gegevensdiefstal. Dit terwijl de impact van een dergelijke cyberaanval enorm kan zijn. Uit onderzoek blijkt dat bijna twee derde (62%) van de cyberaanvallen gericht zijn op kmo’s. Allianz richt zich met deze oplossing dan ook tot zowel kleine als grote bedrijven.

Wereldspeler Allianz heeft veel ervaring op het gebied van cyber en gaat met Cyber Plan verder dan enkel een financiële vergoeding; Allianz verleent de klant bij een cyberaanval ook onmiddellijk 24/7 bijstand via lokale partners, een gespecialiseerd advocatenkantoor en IT-experts. Concreet combineert Allianz met deze hybrideverzekering aansprakelijkheid, bedrijfsschade, eigen schade en informaticabijstand. Bedrijven kunnen al een volledige cyberverzekering afsluiten vanaf 600 euro.

“De verwachting is dat cyberaanvallen de komende jaren alleen maar toenemen,” vertelt Geert Deschoolmeester, Head of Market Management bij Allianz Benelux. “Daarbij wordt het steeds lastiger om je er tegen te wapenen. Elk bedrijf, groot of klein, heeft tegenwoordig een digitale infrastructuur en veel bedrijven zijn daar zelfs volledig afhankelijk van. Dat maakt een cyberverzekering met gespecialiseerde IT-bijstand onmisbaar.”