Hoe je medewerkers gemotiveerd kunt houden tijdens corona

 
Omwille van de coronamaatregelen werken nog altijd veel mensen van thuis uit. De afstand tussen werkgever en werknemers is voor langere tijd groter dan normaal en dan kan het lastig zijn om medewerkers gemotiveerd te houden. Een aantal tips voor kleine en grote ondernemingen hoe je je personeel gemotiveerd kan houden.
Medewerkers doen hard hun best om in ongewone omstandigheden goed te blijven presteren voor hun werkgever. De ene is het productiefst ’s ochtends als de kinderen nog slapen, terwijl de andere ’s avonds bergen werk verzet. Leg je deze vrije invulling van het werk aan banden met strenge richtlijnen, dan gaat je personeel strikt volgens die regeltjes werken en klappen ze om 17u stipt hun laptop dicht. Wanneer je hen daarentegen de vrijheid geeft om binnen een bepaald kader zelf initiatief te nemen, dan pakken ze gemotiveerd die verantwoordelijkheid op en steken ze heel vaak zelfs een tandje bij.
Een welgemeend en persoonlijk compliment motiveert altijd, maar dat is zeker het geval nu je medewerkers het gevoel hebben dat hun werk minder ‘zichtbaar’ is. Laat weten dat je wel degelijk die gehaalde deadline, knappe presentatie of snelle oplossing opgemerkt hebt en bedank je medewerker er expliciet voor. Dat kan met woorden, maar ook met een leuke verrassing die thuis wordt toegestuurd. 
Goede prestaties in de verf zetten is één zaak, maar als manager moet je ook oog hebben voor zaken die minder goed lopen. Merk je dat een medewerker meer fouten maakt dan gewoonlijk of deadlines niet haalt, wacht dan niet tot hij of zij kopje onder gaat. Reageer snel en bekijk welke hulpmiddelen je kan aanreiken. Heel concreet kan je bijvoorbeeld deadlines bijstellen of elke dag vaste momenten zonder calls of meetings afspreken.
Om goed de sfeer en motivatie van je thuiswerkende medewerkers te peilen, moet je kort op de bal spelen. Overleg regelmatig (liefst op een vast moment) en overloop kort maar krachtig de stappen die ze gezet hebben en de moeilijkheden waar ze tegenaan lopen. Zo kunnen jullie samen werken aan de next steps.
Het is belangrijk voor je medewerkers om te weten welke richting hun bedrijf uit gaat en hoe zij daar hun steentje toe bijdragen. Communiceer dat open, deel successen maar verbloem ook mindere resultaten niet. Heeft je bedrijf het moeilijk tijdens de coronacrisis, dan is het beter dat je medewerkers dit weten en merken dat jij er alles aan doet om het staande te houden. Zo gaan ze niet zelf speculeren en zijn ze extra gemotiveerd om hard hun best te doen. 

Voor je bedrijf is het belangrijk dat je medewerkers gemotiveerd blijven, maar ook dat ze gezond zijn. Zorg ervoor dat ze goed verzekerd zijn voor hun medische kosten en hospitalisatie via Allianz Medical Plan.

Contacteer je makelaar voor een goede gezondheidsverzekering voor je personeel.

Hoe staat het met de preventie van arbeidsongevallen op jouw werkplek? Dat kan je snel zelf ontdekken in onze Worksafe preventiecheck.
Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!