Bootverzekering

Het aantal pleziervaartuigen in België neemt elk jaar toe

 

Contacteer een makelaar

Aansprakelijkheid

Een uitgebreide aansprakelijkheidsdekking voor pleziervaartuigen

Schade aan passagiers

Schade aan de passagiers is ook verzekerd

Schade aan waterskïers

Ook schade door het trekken van waterskiërs en aan de waterskiërs zelf is gedekt (tenzij bij nationale of internationale wedstrijden en de trainingen en voorbereidingen ervoor).

Een BA-verzekering vergoedt de schade die jij berokkent aan derden.

Wil je ook de schade aan je eigen boot verzekeren, bijvoorbeeld wanneer je tegen een steiger botst, dan moet je hiervoor een omniumverzekering afsluiten.

 

 

 

 

Bootverzekering
zeilboot verzekering

Familiale verzekering?

Het is niet omdat je een zeilboot koopt, dat je ook een BA-verzekering nodig hebt. In bepaalde gevallen zal je familiale verzekering dekking bieden voor je aansprakelijkheid. Maar als je grote waterwegen op wil met je boot, dan heb je een vlaggenbrief nodig, en daarvoor is een BA-verzekering wel vereist.

Heb je een kleine zeilboot, neem dan contact met je makelaar. Hij zal je vertellen of je familiale verzekering dekking verleent of niet. Is dat niet het geval, dan onderschrijf je best een aparte verzekering voor je pleziervaartuig.

Opgelet
Hou er rekening mee dat je BA-verzekering mogelijk niet tussenkomt als je deelneemt aan wedstrijden of je boot verhuurt. Check dus zeker de voorwaarden van je contract.

Hulp nodig?

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!
Contacteer een makelaar