Newsletter | 02 november 2023
Allianz wint de Decavi Award voor duurzaam beleggen
Dinsdag 24/10/2023 vond in de Dockx Dome de 24ste editie van de Decavi Awards Leven plaats. Allianz ging aan de haal met de Award voor duurzaam beleggen.
Het is mooi om erkend te worden als een verzekeraar met een sterke duurzame aanpak. Hiervoor gebruiken we het acroniem ‘ESG’ dat staat voor criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur en dat de duurzaamheid van een bedrijf weerspiegelt. Getuige hiervan: de Dow Jones Sustainability Index, waarin we wereldwijd sinds verschillende jaren in de top 3 staan. Ons hoofdkantoor in Brussel is bijvoorbeeld volledig duurzaam opgebouwd met zonnepanelen en warmtepompen. We hebben ook onze eigen bijenkolonie.  En last but not least springt Allianz er ook uit met haar duurzame fondsenaanbod in tak 23.
Allianz heeft op verschillende besluitvormingsniveaus werkgroepen ingesteld om genomen beslissingen op het gebied van duurzaam beleggen te analyseren, vergelijken en valideren. De processen zijn vooraf vastgesteld. Er zijn geen uitzonderingen, waardoor we een objectief relevante ESG-aanpak kunnen garanderen. 
Bij de selectie van de fondsen in de diverse beleggingsverzekeringen letten we op de combinatie van prestatie-, risicobeheer- en ESG-criteria. Op die manier bieden we een uitgebreid gamma producten aan met telkens een zo hoog mogelijke SFDR («Sustainable Finance Disclosure Regulation»)-rangschikking : artikels 6, 8 en 9.
We begrijpen dat de bewustwording over duurzaamheid bij de consument en bij onze makelaar groeit en we willen ons steentje bijdragen aan de toekomst. Deze erkenning toont aan dat wij, op alle niveaus van de groep, met onze ESG-aanpak een belangrijke speler zijn, ook in de verzekeringswereld van morgen. We zien deze award als een erkenning van onze toewijding aan duurzaamheid.