Nieuwsbrief | 22 februari 2024

Jolien Boumkwo is onze nieuwe Allianz ambassadeur

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat Jolien Boumkwo het team van Allianz-ambassadeurs komt versterken, naast Thomas Carmoy, Rani Rosius, Peter Genyn, Léa Bayekula en Kim Gevaert. Jolien brengt uitzonderlijke expertise en een passie voor atletiek in de discipline kogelstoten met zich mee.

Jolien heeft zich onderscheiden door het winnen van talrijke nationale titels in het kogelstoten en kogelslingeren, en is de Belgische recordhoudster kogelstoten (17.09m buiten en 17.87m binnen). In 2016 nam ze deel aan de Europese kampioenschappen atletiek, waar ze 14e werd. Op 23 juni 2023, op de Europese Spelen in Polen, eindigde ze 7e met een kogelstoot van 16,58m.

Op dezelfde wedstrijd verving ze Anne Zagré en liep ze de 100m horden. Daarmee behoedde ze de Belgische ploeg voor diskwalificatie en verdiende ze twee punten. De beelden van haar demonstratie van teamgeest gingen de hele wereld over.

Haar vastberadenheid, professionalisme en wens om een inclusieve werkomgeving te promoten, maken van haar een waardevolle ambassadeur voor Allianz. Haar financiële achtergrond zal leiden tot interessante gesprekken met velen van jullie.

We heten haar van harte welkom en bieden haar alle steun die ze nodig heeft om te slagen in haar nieuwe rol bij Allianz.

Allianz Athletics Team