Newsletter | 6 juni 2024

Roadshows Life: een kort verslag

Onze Roadshows Life in Gent, Laakdal en Louvain-la-Neuve waren een succes! Bijna 500 makelaars kregen een eerste demonstratie van ons nieuwe Allianz Life Portal. Daarnaast stelden we de nieuwe fondsen in Plan for Life + voor en zoomden we in op onze nieuwe spaaroplossing voor zelfstandigen met vennootschap. Kon u er niet bij zijn? In dit artikel krijgt u een overzicht van de belangrijkste punten. 

2024 is een heel belangrijk jaar voor Allianz. We zetten immers een grote stap vooruit in de verdere digitalisatie van onze beheersplatformen. 

Dankzij de zeer gewaardeerde medewerking en feedback van de makelaars van onze Broker User Club zal het nieuwe Allianz Life Portal zorgen voor vereenvoudiging, uniformisering en verhoging van de efficiëntie, zowel voor u als voor ons. Dit is een platform mee ontwikkeld door makelaars, voor makelaars! 

Raf Wouters en Séverine Loonbeek demonstreerden wat het nieuwe platform voor u in petto heeft. 

In deze video ontdekt u alvast hoe het Allianz Life Portal eruitziet en hoe u een nieuwe overeenkomst aanvraagt. Meer nieuws volgt heel binnenkort via e-mail!

Allianz Life Portal - Een overeenkomst aanvragen

Na een enquête bij 30 grote pensioenmakelaars hebben we besloten om 6 nieuwe fondsen toe te voegen aan Plan for Life +. Zo kan u uw klanten een nog breder fondsenaanbod voorstellen om aan pensioenopbouw te doen. Timing: najaar 2024. 

Joost Verplaetse en Marc Englebert onthulden de 6 fondsen:

  • Allianz GI Multi Asset Dynamic 
  • Allianz GI Multi Asset Defensive 
  • Allianz GI Multi Asset Balanced 
  • Flossbach von Storch - Multiple Opportunities II 
  • R-co Valor-C EUR 
  • iShares Developed World Index Fund

Door een belangrijke wijziging in de wetgeving van toepassing op de berekening van de 80%-regel voor zelfstandigen (met vennootschap) is er in de tweede pijler veel minder ruimte om een aanvullend pensioen op te bouwen. 

Allianz maakt van die opportuniteit gebruik om een nieuw product te lanceren: een beleggingsverzekering voor vennootschappen. Daarmee kunnen uw zelfstandige klanten een extra kapitaal opbouwen. Joost Verplaetse en Robert Dutillieu zoomden in op deze interessante oplossing. 

Dit zijn enkele goede redenen om te sparen met de vennootschap:

  • De vennootschap kan het “verlies” van het bovenwettelijk pensioen binnen de IPT (omwille van de gewijzigde 80%-regel) in een aparte spaarpot beleggen via ons nieuwe product. 
  • Op het moment dat de zaakvoerder met pensioen gaat, kan de vennootschap het contract afkopen en het opgebouwde kapitaal laten uitkeren via een dividend, een liquidatiebonus of een ander fiscaal stelsel dat op dat moment beschikbaar is.
  • Op deze manier kan de vennootschap het kapitaal dat de zaakvoerder voor ogen had bij elkaar sparen buiten het fiscaal kader van de IPT.
  • Bij afkoop is enkel een eventuele meerwaardebelasting van toepassing, maar is er geen eindbelasting (10% of 16,5%), zoals bij de IPT.

Bekijk de brochure

Het Allianz Life Portal zal voor de zomervakantie worden gelanceerd. Aanvankelijk zal u het enkel kunnen gebruiken voor nieuwe contracten, maar uw bestaande portefeuille zal worden geïntegreerd in verschillende stappen:

  • Najaar: migratie van New Prolink Life naar Allianz Life Portal
  • Juni 2024: communicatie makelaar over impact 
  • Herfst 2024: klantencommunicatie minstens 1 maand voor de migratie + vlak na de migratie
  • Eind 2025: migratie Prolink Life naar Allianz Life Portal

Meer info hierover krijgt u tijdens onze Pension Day op 19 september. Hou die dag alvast vrij!

En ‘last but not least’:   de taksactie met verdubbeling van uw aanbrengvergoeding van 0,25% naar 0,50%, loopt tot eind juni. Profiteer ervan nu het nog kan!