Newsletter | 27 juni 2024

Het fondsengamma Allianz GI Multi Asset (DMAS) als kern van de beleggingsportefeuille

Bent u op zoek naar een multi-asset fonds met een bredere diversificatie en blootstelling aan een breed gamma traditionele en alternatieve beleggingscategorieën? Wilt u profiteren van een robuuste en bewezen beleggingsaanpak? De Allianz GI Multi Asset (DMAS) fondsen laten een dynamische aanpak toe. 
Allianz GI Multi Asset (DMAS)1 – SFDR-classificatie2 artikel 8 – is een fondsenfamilie die bestaat uit drie profielen met specifieke risico- en rendementenkenmerken voor verschillende soorten beleggers: defensief, evenwichtig of dynamisch. 
DMAS grafiek

De strategie combineert duurzame kernbeleggingen die zorgen voor kapitaalbescherming en rendement met opportunistische satellietbeleggingen. Dit biedt de beleggers een brede waaier van rendementskansen in diverse activaklassen aan.

De Allianz GI Multi Asset-fondsen passen de Sustainable and Responsible Investment (SRI)-strategie van Allianz Global Investors toe. Dit betekent dat het ook duurzame en verantwoorde beleggingscriteria integreert. De beleggingen zijn geconcentreerd in een mix van hoogwaardige globale obligaties (afgedekt in euro’s) en aandelen die talloze mogelijkheden bieden, geselecteerd op basis van duurzame beleggingscriteria. 

Extra mogelijkheden worden gegenereerd door de toevoeging van andere activaklassen ("satellietbeleggingen"), zoals inflatie gerelateerde obligaties, REIT's, private equity, opkomende markten, hoogrentende obligaties, grondstoffen of alternatieve beleggingen. Deze kunnen worden toegevoegd aan portefeuilles op basis van rendements- en risicocriteria.

  1. Uiterst flexibel
    De drie fondsen beschikken over een grote vrijheid om in te spelen op beleggingskansen uit het gehele beleggingsuniversum.
  2. Beproefd proces
    De beleggingsstrategie koppelt systematische en fundamentele componenten met actief risicobeheer. De systematische kwantitatieve benadering is een analyse die marktcycli vastlegt en middellangetermijntrends identificeert. 
  3. De fundamentele benadering wordt uitgevoerd door 80 experts die de wereldwijde markten analyseren.De drie fondsen beschikken over een grote vrijheid om in te spelen op beleggingskansen uit het gehele beleggingsuniversum.
  4. Internationale expertise
    De strategie steunt op de gezamenlijke expertise van internationale specialisten. Zij hebben een jarenlange kennis van zaken op het gebied van multi-assetproducten, aandelen, obligaties en duurzaamheid.

De volledige informatie over deze fondsenfamilie is beschikbaar op de website mydmas.be

Nog vragen? neem contact op met uw sectormanager. 

 

Tak 23- fondsen binnen het product Allianz Excellence, een verzekeringscontract dat in België op de markt wordt gebracht door Allianz Benelux NV.

Indeling onder artikel 8 van de SFDR (de Europese Verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiëledienstensector): het product promoot ecologische en/of sociale kenmerken, maar die staan niet per se centraal in de doelstelling of het beleggingsproces.