Newsletter | 21 september 2023

Allianz for a Better World leeft voort in Allianz Excellence

Om u het leven nog gemakkelijker te maken, blijven we ons gamma beleggingsproducten verder vereenvoudigen. Daarom hebben we sinds 18 september 2023 het fondsengamma van Allianz for a Better World geïntegreerd in ons gamma Allianz Excellence. Zo kunt u aan uw klanten een breder gamma ESG-fondsen aanbieden in een eenvoudigere beleggingsoplossing. 
Tijdens onze Invest Day hadden we deze operatie al aangekondigd: u kunt uw klanten nu drie verschillende producten aanbieden om te beleggen. Die zorgen ervoor dat u voor elke beleggingsdoelstelling, elk risicoprofiel en elke duurzaamheidsvoorkeur van uw klant een oplossing kan bieden. 
Aan meer defensieve profielen kunt u Allianz Invest for Life3A My Future voorstellen. Dat is ons tak 21-product dat inspeelt op de vraag naar een veilige investering met kapitaalgarantie en gegarandeerde rentevoet. Allianz Invest for Life3A My Future heeft als SFDR-classificatie artikel 8.
Met Allianz ActiveInvest biedt u uw klanten een eenvoudige, instapklare oplossing voor verschillende beleggingsprofielen. U hebt de keuze uit 4 fondsen (3 gemengde fondsen en 1 cash-fonds) die worden beheerd door onze huisspecialist Allianz Global Investors. Allianz ActiveInvest heeft als SFDR-classificatie: artikel 8. 

Voor een belegging op maat van uw klant is Allianz Excellence ideaal. U hebt de keuze uit meer dan 50 fondsen om een beleggingsoplossing uit te werken die past bij de verwachtingen en het risicoprofiel van uw klant. Allianz Excellence heeft als SFDR-classificatie artikel 8.

Dit zijn de 7 fondsen die zijn overgenomen van Allianz for a Better World en die inspelen op de nood aan meer ESG-georiënteerde oplossingen:

  • Allianz GI Better World Defensive: SFDR-classificatie art. 9
  • Allianz GI Better World Moderate: SFDR-classificatie art. 9
  • Allianz GI Better World Dynamic: SFDR-classificatie art. 9
  • Allianz GI Clean Planet: SFDR-classificatie art. 8
  • Allianz GI Smart Energy: SFDR-classificatie art. 8
  • Allianz GI Health Evolution: SFDR-classificatie art. 8
  • Allianz GI Global Water: SFDR-classificatie art. 8

In het handige SFDR-overzicht van onze fondsen kunt u zien welke classificatie elk fonds heeft. U zal merken dat we zowel voor aandelen-, obligatie-, als gemengde fondsen nog alternatieven hebben die beantwoorden aan artikels 8 en 9 van de SFDR-criteria.

Zoek “overzicht-fondsen” in het document center op MyAllianz Broker voor de meest actuele versie van dit handige document. 

Dankzij onze commerciële actie, die nog loopt tot 30 september 2023, is beleggen bij Allianz extra voordelig voor uw klanten!

Hebt u hierover nog vragen? Aarzel niet en contacteer uw sectormanager!