Newsletter | 5 oktober 2023

Tak 21: verwacht nettorendement van minstens 2,75% voor 2023

In juni hebben we u al gemeld dat we voor 2023 een nettorendement van minstens 2,75% willen geven voor Allianz Invest for Life3A My Future. Vandaag bevestigen we dat we hetzelfde rendement ook willen bieden voor de hierna vermelde tak 21-producten.
  • Allianz Invest for Life Dynamic3A
  • Allianz Opportunity Dynamic3A Defensive 
  • Allianz Opportunity Dynamic3A Moderate 
  • Allianz Opportunity Dynamic3A New Generation
Met deze communicatie willen we het advies dat u hebt gegeven aan uw klanten voor tak 21, extra ondersteunen. Allianz is een financieel stabiele en betrouwbare partner die mikt op mooie resultaten op lange termijn.

In vergelijking met onze concurrenten bieden we een relatief laag gewaarborgd rendement op tak 21. Aan een hoog gewaarborgd rendement hangt echter een prijskaartje: vanaf het moment dat een hoge rentevoet is toegekend, ongeacht de marktevolutie, ligt hij vast en laat hij geen marge voor flexibiliteit. Een lager gewaarborgd rendement laat een dynamischer en meer gespreid beheer toe. Het resultaat is vaak een outperformance, en dat met een beperkt risico dankzij de kapitaalgarantie.

Conclusie: een lager gewaarborgd rendement verhoogt de flexibiliteit en dus de prestaties op langere termijn.

Met deze uitspraak vertellen wij u niets nieuws. En die glazen bol om de toekomst te voorspellen heeft niemand. In 2023 is Allianz echter wel van plan een totaal nettorendement van minimum 2,75% toe te kennen voor de hierboven vermelde producten (onder voorbehoud van goedkeuring door de algemene vergadering van de aandeelhouders). Dit toont aan dat u met uw aanbeveling van onze tak 21-producten de juiste keuze hebt gemaakt. 

Het spreekt voor zich dat onze intentie om een winstdeling toe te kennen in deze fase juridisch geen verbintenis van Allianz inhoudt. Een winstdeling blijft altijd een onzekerheid naar de toekomst toe en kan niet worden gewaarborgd.

Meer weten over ons totaal minimum nettorendement voor 2023? Neem gerust contact op met uw sectormanager.