Blue Broker Remuneration 2023 overeenkomst: ontdek de laatste aanpassing

De nieuwe Blue Broker Remuneration 2023 overeenkomst is  beschikbaar op My Allianz Broker. Ontdek de laatste aanpassing die werd aangebracht om de aanpak voor de beleggingsproducten te harmoniseren. 

Goed nieuws ! Om de aanpak van de beleggingsproducten te vereenvoudigen heeft Allianz beslist om ook op het tak 21-gedeelte van de producten uit het Allianz Opportunity-gamma (producten bedoeld ter vervanging) een vermogensbeheervergoeding toe te kennen. Onze Blue Broker Remuneration 2023-overeenkomst die op 27 februari per pushmail werd gecommuniceerd, is in die richting aangepast.

Als u nog geen kennis had genomen van de nieuwigheden en aanpassingen can de overeenkomst, vindt u ze hier terug:  

In Leven kiezen we voor continuïteit in 2023 : alles blijft bij het oude of wordt nog beter :

  • in Beleggingen zijn er geen veranderingen. Onze twee nieuwe producten (Invest for Life3A My Future en Allianz SecurAsset (LU) Italy - European Inflation Linked 2033) zullen geïntegreerd worden in ons huidig gamma. Voor elk product geldt dezelfde door u reeds gekende specifieke vergoeding.
  • in Voorzorg verandert er niets, maar is er goed nieuws: de voorwaarde om minimaal 15 zaken bij Allianz te plaatsen, is niet langer van toepassing in 2023.
  • in Employee Benefits is er geen verandering.

In Niet-Leven ligt de focus op de aanbreng van nieuwe zaken :

  • voor particulieren en KMO's wordt deze groei vergoed tegen 20% van de netto toename van de nieuwe productie.
  • voor Midcorp-contracten wordt de groei vergoed tegen 10% van het volume van de netto aangroei van de nieuwe productie.
Voor het verkrijgen van de samenwerkingsvergoeding dient de netto aangroei van de nieuwe productie hoger te zijn dan 10.000 euro.
We honoreren ook zoals voorheen het gebruik van onze Prolink KMO. De vroegere voorwaarde om minimaal 10 contracten bij Allianz te plaatsen, vervalt.
Afhankelijk van uw status binnen het 'blue partnership' wordt een 'extra boost' op de samenwerkingsvergoeding toegepast.
In een 4de luik tenslotte wordt het behoud en beheer van een gezonde portefeuille gehonoreerd.
Zoals vorig jaar brengen wij alle vergoedingen in Leven (Beleggingen, Voorzorg, EB) en Niet-leven in één document samen. Het document is nu beschikbaar op My Allianz Broker > Document Center > All > Search: Blue Broker Remuneration 2023.
Nog vragen? Neem contact op met uw sectormanager.