Nieuwsbrief | 25 januari 2024

Allianz versterkt haar aanbod voor tweedehandswagens

In België werden altijd meer tweedehandswagens ingeschreven dan nieuwe, maar dit verschil is de laatste jaren nog groter geworden. U kent de oorzaken: lange levertijden, hogere prijzen voor elektrische wagens vol technologie en onzekerheid over de bijhorende infrastructuur. 

Daarom pasten we vorig jaar ons aanbod voor tweedehandswagens (Toerisme & Zaken) al aan. Om dit jaar goed van start te gaan, zetten we nog een stap verder door uw klanten de mogelijkheid te bieden om de Allianz 0 vrijstelling te combineren met de omniumformule Gold 12. Wij zetten graag alle troeven voor tweedehandswagens nog eens op een rijtje voor u. 

 

Het is soms moeilijk om de cataloguswaarde (inclusief alle opties) van een tweedehandswagen te vinden. Daarom hebben wij vorig jaar het onderschrijvingsproces vereenvoudigd voor u (via ProLink) en voor uw klanten (via de premieberekening op onze website).

U hoeft slechts één waarde op te geven en u kiest zelf welke: 

Ofwel de cataloguswaarde
Handig voor nieuwe wagens!

Ofwel de factuurwaarde
Handig voor tweedehandswagens (tot 5 jaar) of nieuwe wagens met fikse korting!

Vorig jaar lanceerden we een nieuwe omniumformule, de Gold 12. Dit is onze budgetvriendelijke optie voor nieuwe wagens, maar ook voor tweedehandswagens tot 3 jaar. En vanaf nu is het mogelijk om de Allianz 0 vrijstelling af te sluiten in combinatie met de Gold 12!

Dankzij de optie Allianz 0 vrijstelling betaalt uw klant geen vrijstelling voor schades groter dan 625 euro (excl. btw) bij een erkende hersteller. 

Voorwaarden Allianz 0-vrijstelling:

  • Enkel in combinatie met Omnium Gold 12, Gold 24 en 36 maanden.
  • Voor aangeduide hoofdzakelijke bestuurders van min. 30 jaar.
  • Bonus-malusgraad -2.
  • Voor voertuigen met een cataloguswaarde van max. 75.000 euro (excl. btw).

Bijkomend voordeel: u kan de Gold 12 combineren met de factuurwaarde op voorwaarde dat het voertuig werd aangekocht bij een professionele autodealer. Zo niet, kan u wel opteren voor onze bestaande omniumformules, zoals de Omnium Safety bijvoorbeeld.

Laten we terugkomen op de belangrijkste kenmerken van deze twee formules. 

Gold 12 NL

Alle nieuwigheden ontdekt u in de technische fiche van Car Plan die te vinden is in ons document center.

Nog vragen? Neem gerust contact met uw sectormanager.