Mogelijkheid om bepaalde producten over te dragen naar een nieuw contract

Zoals aangekondigd in onze mededeling van 3 juli, diversifieert Allianz zijn gamma beleggingsfondsen in tak 23. 
Allianz Excellence wordt verrijkt met nieuwe fondsen die nieuwe opportuniteiten kunnen bieden voor uw klanten. Naar aanleiding daarvan geven wij uw klanten de mogelijkheid om bepaalde oude contracten over te dragen naar nieuwe contracten. Dat geldt meer bepaald voor de contracten Allianz Exclusive, Allianz Expertise, Allianz Invest, Allianz Privilege, Allianz Excellence + et Allianz for a Better World. Afhankelijk van het oorspronkelijke contract, moet het juiste overdracht document gekozen worden: het specifieke document voor Allianz Exclusive, Allianz Expertise, Allianz Invest, Allianz Privilege, of het specifieke document voor Allianz Excellence+ en Allianz for a Better World.
Afhankelijk van het type reserves in het oude product, kunnen zich twee situaties voordoen: 
1. Het oude contract bevat alleen reserves van tak 23

In dat geval onderschrijft de klant het product Allianz Excellence door het/de gewenste fonds(en) tak 23 te kiezen. Alle fondsen van de oude producten zitten in Allianz Excellence, maar soms onder een andere naam. In het overdrachtsdocument vindt u een equivalentietabel.

De overdracht is voor uw klanten ook een uitgelezen kans om nieuwe fondsen te ontdekken die misschien nog beter aansluiten bij hun behoeften.

Enkele belangrijke punten: 

  • Er zijn geen kosten op de overdracht, op voorwaarde dat de verzekeringnemer en de verzekerde ongewijzigd blijven. Is dat niet het geval, dan zal het contract beschouwd worden als een nieuw contract en zullen kosten aangerekend worden.
  • Als er oorspronkelijk opties waren in het contract (stop-loss, drip-feed, gain lock) en deze ook voorzien worden in het nieuwe contract, dan zullen die opnieuw geïnitialiseerd worden op het moment van de overdracht.
  • De anciënniteit van het contract blijft behouden en uitstapkosten worden niet opnieuw ingesteld (bijvoorbeeld 0% uitstapkosten als het contract voldoende anciënniteit heeft).
2. Het oude contract bevat reserves van tak 23, maar ook van tak 21 
In dat geval heeft de klant twee opties: 

a. De klant kan de reserves volledig overdragen naar tak 23 door Allianz Excellence te onderschrijven. In dit geval moet hij zich bewust zijn van en akkoord gaan met de kapitaalverliesgarantie voor het deel van de reserves dat zich eerder in tak 21 bevond.

b. De klant kan er ook voor opteren om een deel van de reserves over te dragen naar tak 23 door Allianz Excellence te onderschrijven en om het andere deel van de reserves over te dragen naar de tak 21 oplossing Allianz Invest For Life3A My Future. Op de tak 21 verzekering geniet de klant een gewaarborgde rente van 0,50% en een eventuele winstdeling. In dat geval zal hij zich opnieuw verbinden voor een minimumduur van 8 jaar. De tak 21 verzekering zal eindigen in geval van volledige afkoop, op de einddatum van het contract of bij het overlijden van de verzekerde. De klant kan er ook voor kiezen om het deel van de reserves dat zich in tak 21 bevindt in het bestaande contract te laten.

In dit geval zijn er ook geen kosten op de overdracht, op voorwaarde dat de verzekeringnemer en de verzekerde ongewijzigd blijven. Is dat niet het geval, dan zal het contract beschouwd worden als een nieuw contract en zullen kosten aangerekend worden.
Akkoord en onderschrijving

Op het einde van het adviesgesprek, moet de klant zijn akkoord geven in het juiste overdrachtsdocument. De onderschrijving gebeurt via ProLink Life. De overdracht wordt alleen uitgevoerd als het ondertekende voorstel voor het(de) nieuwe contract(en) vergezeld gaat(n) van het naar behoren ingevulde en ondertekende overdrachtsdocument en vice versa.

Merk op dat in het geval van een overdracht van Allianz Excellence+ of Allianz for a Better World, de onderschrijving niet langer plaatsvindt in ABS, maar in ProLink Life.

Neem gerust contact met uw Sector Manager als u nog vragen hebt.