Newsletter | 14 december 2023

Commerciële actie IPT: 5% extra vergoeding op nieuwe productie 

Op alle nieuwe contracten IPT die u afsluit van 1 december 2023 tot en met 31 januari 2024 krijgt u een extra vergoeding. Die bedraagt 5% van de nettopremie van het nieuwe contract! De vergoeding wordt betaald in maart 2024 (samen met de BBR). 

Door de gewijzigde regelgeving rond de berekening van de 80%-regel hebt u veel werk gehad om uw klanten correct te adviseren én is de fiscaal aftrekbare premie voor de Individuele Pensioentoezegging (IPT) voor veel zelfstandigen in 2022 en 2023 serieus gedaald.

Allianz heeft er alles aan gedaan om u hierbij te ondersteunen. 

Met deze commerciële actie willen we u helpen ook in de laatste maanden van het “productiejaar” de nodige tijd uit te trekken om uw klanten goed te adviseren over de nieuwe fiscale aftrekmogelijkheden en zo uw productie in IPT’s te verhogen. 

  • Het gaat over de netto jaarpremies en eenmalige premies (gewogen aan 10%) van nieuwe contracten IPT, zowel in tak 21 als tak 23.
  • De contracten zijn afgesloten tussen 1 december 2023 en 31 januari 2024.
  • De contracten moeten in aanmerking komen voor de berekening van de BBR-conventie 2023.
  • De contracten hebben een duurtijd van minstens 10 jaar.
Op LinkedIn hebben we een campagne gelanceerd om de voordelen van de IPT in de kijker te zetten. Deel die gerust ook op uw LinkedIn-kanaal!

Hebt u hierover nog vragen? Aarzel niet en contacteer uw sectormanager!