Newsletter | 16 mei 2024

Beleggen op een ontspannen manier met het Core and more Atomium-model

Kent u het eenvoudige "Core and more Atomium-model" al? De markt biedt een enorm aantal aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden. Elke activaklasse heeft zijn voordelen, maar brengt ook risico’s met zich mee. De juiste keuze is dus cruciaal. 
Wat als uw klanten zouden kunnen beleggen in een portefeuille die zich actief aanpast aan elke marktomstandigheid en die zelfs overeenstemt met de individuele beleggingsstijl van elk van uw klanten? Ontdek onze oplossingen die helpen de portefeuilles van uw klanten op te bouwen.

Een eenvoudig 3-stappenplan:

  • Stap 1: Bepaal het risiconiveau van uw klant, zodat het overeenkomt met zijn beleggingsprofiel. 
  • Stap 2: Kies de basisbelegging (de kernportefeuille) die past bij de beleggingsstijl van uw klant waarbij zijn risicoprofiel stabiel blijft, ondanks de veranderende context van de markt. 
  • Stap 3: Verbreed het beleggingsspectrum door satellietfondsen toe te voegen. 
Uw klanten kunnen kiezen uit 4 ‘kern’-families van multi-assetfondsen. Elke fondsenfamilie biedt 3 verschillende risicoprofielen – defensief, gebalanceerd of dynamisch – die beantwoorden aan hun verwachtingen op het vlak van rendement en risico. Klanten kiezen een risicoprofiel en de portefeuille wordt voortdurend gebalanceerd om in lijn te blijven met hun langetermijndoelstellingen en behoeften.

Koppel de kern van de portefeuille met onze opportunistische satellietfondsen, om beleggers een reeks verschillende rendementsprofielen te bieden in verschillende activaklassen.

Download nu de brochure