Newsletter | 14 december 2023

Allianz heeft besloten om een groepsverzekeringsproduct te heropenen dat u allicht nog kent: Allianz Salary Plan Opportunity

Allianz past zich aan de nieuwe financiële realiteit aan!

Hoewel Allianz een pionier in tak 23 is, met meer dan 20% marktaandeel, stimuleren de ontwikkelingen op de financiële markten ons om tak 21 opnieuw te lanceren voor nieuwe groepsverzekeringscontracten.

De rentevoeten zijn momenteel weer interessant geworden en bieden nieuwe mogelijkheden voor werkgevers die op zoek zijn naar wat meer zekerheid voor de financiering van hun pensioenverplichtingen. Als flexibele onderneming met meer dan 90 jaar ervaring in tak 21 heeft Allianz besloten om een groepsverzekeringsproduct te heropenen dat u allicht nog kent: Allianz Salary Plan Opportunity.

Toch blijven we ervan overtuigd dat tak 23, naast tak 21, op lange termijn een doeltreffende oplossing kan zijn voor de financiering van groepsverzekeringen.

Allianz Salary Plan Opportunity is een groepsverzekering met vaste bijdragen die in tak 21 wordt beheerd door middel van opeenvolgende eenmalige premies (OEP). De betaalde premies genieten de gegarandeerde rentevoet die van kracht is op het moment dat de premie verschuldigd is tot het einde van het contract.

Net als al onze groepsverzekeringsproducten is het Allianz Salary Plan Opportunity flexibel en kunt u de risicodekking bij overlijden of arbeidsongeschiktheid beheren in de vorm van een cafetariaplan.

Vanaf 1 januari 2024 biedt Allianz een gegarandeerde rentevoet van 1,80% voor alle nieuwe contracten Allianz Salary Plan Opportunity en voor betalingen op bestaande Opportunity tak 21-contracten.

Voor werkgevers is er EB online, ons 100% digitaal, veilig, eenvoudig en snel beheerplatform voor het beheren en dagelijks opvolgen van groepsverzekeringen en voor het raadplegen en versturen van documenten en aangiften.

Het bestaat uit 3 luiken:

  1. Een bibliotheek
  2. Een samenwerkingsplatform waar Allianz documenten, zoals pensioenfiches en premieoverzichten ter beschikking van de werkgever stelt.
  3. Een beheertool voor groepsverzekeringen bedoeld voor makelaars en werkgevers: @line Plus

De laatste 2 luiken bieden de volgende mogelijkheden:

  • Raadplegen van de belangrijkste elementen van het groepsverzekeringsplan (persoonsgegevens, dekkingen, premies, ...) 
  • Consulteren van uitgegeven pensioenfiches, het reglement van de groepsverzekering en aanhangsels via het Document Center
  • Uitwisselen van gestructureerde individuele gegevens (aansluitingsformulieren, wijzigingsaanvragen, gebeurtenisverklaringen, behandellijsten) 
  • Vrij uitwisselen van beveiligde gegevens die voor de dossierbeheerder bestemd zijn.

Voor aangeslotenen biedt het portaal MyBenefits@Allianz, dat momenteel volop in ontwikkeling is, de mogelijkheid om hun individuele dossier te raadplegen.

We zullen binnenkort een gloednieuwe brochure voor Allianz Salary Plan Opportunity ter beschikking stellen op MyAllianz Broker. In tussentijd vindt u daar de gebruikershandleidingen voor de platformen EB Online en @line PLus.

Om een offerte te vragen stuurt u een e-mail naar [email protected].

Meer informatie nodig? Neem contact op met uw Senior Consultant Employee Benefits of uw sectormanager.