Niewsbrief | 30 november 2023

Elektrisch rijden in pole position!
  

Zoals u al ervaart, is de autosector in volle transformatie. De transitie naar elektrisch rijden brengt in sneltempo geavanceerde technologie met zich mee die autofabrikanten, energiedistributeurs en herstellers voor nieuwe uitdagingen plaatst.

Daarnaast stimuleert de overheid met zijn groene autofiscaliteit uw (zakelijke) klanten voluit om emissieloos te rijden. Hoe speelt u in op al deze veranderingen? In dit artikel focussen we op de elektrische wagen en de impact op onze autoverzekering Car Plan.

Sinds juli gelden nieuwe regels voor de fiscale aftrekbaarheid van niet-vervuilende bedrijfsvoertuigen en die moedigen uw zakelijke klanten aan om volledig elektrische wagens te verkiezen boven hybrides (waarvan de brandstofkosten nog slechts 50% aftrekbaar zijn). Vanaf 2026 is er geen fiscale aftrek meer voor wagens die (deels) op fossiele brandstoffen rijden. Samengevat: enkel 100% elektrische wagens blijven 100% aftrekbaar (indien aangeschaft voor 2027).

Vorig jaar telde het Belgische wagenpark 561.000* bedrijfswagens, waarvan slechts een fractie volledig elektrisch rijdt. Kortom, we verwachten de komende jaren een sterk inhaalmanoeuvre wanneer bedrijven hun fossiele & hybride wagens zullen vervangen door volledig elektrische wagens.

Om u te helpen in deze autotransitie, zetten we onze troeven en nieuwigheden graag op een rijtje voor u.

Car Plan verzekert ook elektrische wagens optimaal

Onze omniumverzekering verzekert uiteraard de bekende klassieke risico’s (eigen schade, brand, diefstal, natuurrampen, glasbreuk, vandalisme en dieren) en ook specifieke zaken van elektrische wagens vallen hieronder:

  • De laadkabels worden voortaan beschouwd als deel van de bijkomende uitrusting van de wagen en zijn bijvoorbeeld mee verzekerd tegen vandalisme of diefstal.
  • De batterij behoort als duurste onderdeel van de elektrische wagen tot de verzekerde waarde en is dus mee verzekerd.
  • Speciale veiligheidsmaatregelen in geval van brand, zoals de hoge bluskosten voor een dompelcontainer van de brandweer, zijn eveneens verzekerd.

We voegen een addendum bij onze bestaande algemene voorwaarden om de puntjes op de i te zetten en uw klanten volledig gerust te stellen.

Home Plan: de perfecte aanvulling

Met onze woonverzekering verzekert u eveneens de laadinfrastructuur van de elektrische wagen en andere duurzame installaties.

Zijn bijvoorbeeld mee verzekerd:

  • Het laadstation van de elektrische wagen (bv. tegen inwerking van elektriciteit).
  • Een thuisbatterij.
  • Zonnepanelen.
  • Warmtepomp-installatie.

Gemoedsrust onderweg

  • Allianz Assistance voorziet altijd speciale takelwagens die geschikt zijn om elektrische voertuigen veilig te verplaatsen, zonder de motor te overbelasten of de garantievoorwaarden te schenden.
  • Gestrand onderweg met een lege batterij? Als uw klant koos voor onze voordelige aanvullende bijstand Car Plan Assistance+ wordt de wagen gratis naar een (snel)laadpunt in de buurt gebracht. In bepaalde situaties kan de wagen ook ter plaatse opgeladen worden.

Groene kortingen bovenop ons toptarief

De korting voor elektrische (-20%) en hybride (-15%) wagens op de waarborg (mini) Omnium wordt automatisch verrekend in ons basistarief. Daarbovenop kan u nog verschillende kortingen combineren.

Op BA + Omnium (alle formules):

  • 4% Green Bonus (max. 90 gr CO2/km).
  • Tot 15% korting voor rijhulpsystemen.
  • 5% pakketkorting ( raadpleeg de voorwaarden van het Allianz All-in-One).
  • Tot 9% kilometerkorting.

U merkt het, bij Allianz zit u goed om de mobiliteit van uw klanten te verzekeren.

Download hier de ‘one pager’ die onze troeven voor elektrische wagens mooi samenvat voor u. 

Deze campagne is ook beschikbaar op het Brocom CDMS-platform om af te spelen op uw scherm.

Meer info? Bezoek onze Car Plan pagina op MyAllianz Broker of praat erover met uw sectormanager.