Nieuwsbrief | 8 februari 2024

Tariefaanpassing verzekeringen Niet-Leven

Een optimale bescherming van onze gemeenschappelijke klanten en een goed risicobeheer gaan hand in hand. Daarom past de sector regelmatig zijn tarieven aan. 

Hieronder vindt u de details over de tariefaanpassing van de Auto-, BA- en Brandverzekeringen voor particulieren, zelfstandigen en kmo’s. 

Door de stijging van de herstelkosten en de hogere schadefrequentie zijn we genoodzaakt het premiebedrag in de portefeuille vanaf 1 april 2024 met gemiddeld 7,5% te verhogen.

De tarieven voor nieuwe zaken en wijziging van voertuig zullen dezelfde trend volgen. 

De BA-verzekering zal met gemiddeld 7% verhoogd worden.

De klimaatverandering zorgt in onze streken voor extremer weer. Daardoor worden wij vaker geconfronteerd met natuurrampen die zowel het gevolg kunnen zijn van langere en intensere regen- of droogteperiodes. Dit heeft een aanzienlijke impact op onze schadelast en leidt tot een premieverhoging van gemiddeld 6,5% exclusief ABEX-index. Deze verhoging zal vanaf 1 april 2024 ingaan op de bestaande contracten.

De tarieven voor nieuwe zaken (incl. wijzigingen van risicoadres) zullen dezelfde trend volgen.

Wij herinneren u eraan dat wij de algemene voorwaarden van Home Plan vorig jaar hebben herzien waardoor uw klanten nu nog beter beschermd zijn. Deze nieuwe voorwaarden, gebaseerd op het principe 'alles is gedekt, behalve', bieden uw klanten breed uitgebreide dekkingen en bijstand formules, een betere vergoeding en een grotere bescherming tegen onderverzekering.

Hebt u nog vragen? Neem gerust contact op met uw sectormanager.