Alle Bouwplaatsrisico's verzekerd met Allianz 

De verzekering "Alle Bouwplaats Risico's" is de perfecte oplossing om uw bouwproject optimaal te beschermen. Dankzij de bijzonder ruime waarborgen kan u bouwen met een gerust gemoed.
 • Vanaf de aanvang van de bouwwerken met desgevallend de uitrusting en de afwerking die in het gebouw geïntegreerd moeten worden (keuken, verwarming, chape…) is uw project verzekerd tegen alle risico's (o. a. tegen brand, ontploffing, storm, glasbreuk, schade veroorzaakt door een onderaannemer, diefstal, vandalisme en natuurrampen zoals overstromingen, aardbevingen…) en dit tot aan de oplevering of ingebruikname of in dienst name.
 • De materiële beschadiging aan het bouwwerk, die het gevolg is van een fout in het ontwerp, de berekeningen, de plannen of door een eigen gebrek van de materialen is ook verzekerd.
 • Bij een verbouwing worden materiële schade aan het bestaand gebouw – eigendom van de bouwheer – verzekerd (voor zover ze het gevolg zijn van de werken, en voor zover er op voorhand een tegensprekelijke plaatsbeschrijving werd opgemaakt).

De verzekering stopt niet bij de oplevering van uw gebouw. De waarborgen van het contract lopen nog 12 maanden verder.
 

 • Na de oplevering heeft u schade aan het opgerichte bouwwerk. De oorzaak hiervan is te vinden bij werken uitgevoerd tijdens de bouwperiode op de bouwplaats.
 • Een aannemer verricht na de oplevering nog bijkomende werken en veroorzaakt schade aan het pas opgerichte bouwwerk.

 

 

 

 • Jouw buur stelt je aansprakelijk voor abnormale burenhinder op basis van artikel 544 van het Burgerlijk Wetboek, jouw buur hoeft zelfs geen fout te bewijzen.
 • voor schade aan derden. 
 • Deze waarborg biedt een aanvullende vergoeding als de verzekering BA Ondernemingen van alle betrokken partijen op de werf (aannemer, onderaannemers, architect, …) uitgeput is.

 

 • Geen discussie, geen vertraging
 • U wordt vergoed voor schade aan de bouwwerken, ongeacht er een verzekerde partij aansprakelijk is, en ongeacht de oorsprong van de schade.
 • Een beveiliging tegen burenhinder
 • Te wijten aan de werken
abr polis

Bouwen is een uitdaging die veel middelen eist. In dit gevaarlijke proces bent u blootgesteld aan verschillende gevaren, zoals: storm, waterschade, vandalisme, schade door een onderaannemer, alsmede uw eigen verantwoordelijkheid als bouwheer tegenover uw toekomstige buren. Al deze gevaren kunnen ervoor zorgen dat u droomproject een nachtmerrie wordt…

Wat kan er misgaan? Een paar voorbeelden:

Tijdens het weekend worden uw radiators en pas geplaatste sanitair gestolen. Kostprijs: 28.000 euro.
Tijdens de voorbereidende grondwerken stort een muur in die een deel van het aanpalende huis vernielt. Kostprijs: 25.000 euro.
Tijdens een hevige voorjaarsstorm wordt het dak van uw nieuwbouw weggeblazen. De schade loopt op tot 15.000 euro.
Een felle brand richt voor 100.000 euro schade aan op uw werf. Wie ligt aan de oorzaak: vandalen, de elektricien, …?
Wist u dat uw aannemer niet aansprakelijk is voor alle schade op de werf, aan derden of aan uw buren? En zelfs als er een bepaalde partij aansprakelijk is, beschikt deze dan over voldoende eigen middelen om een grote schade te herstellen? Wat als deze failliet gaat?

Een kraan die omvalt, barsten in de muur van uw buren, een leidingbreuk, enz.

 

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00. 
 
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een makelaar bij jou in de buurt.