Arbeidsongevallen

Waar kunnen wij u bij helpen?
Bel nu met onze schade afdeling 
24/7 staan wij voor jou klaar
Of dien de schadeclaim in bij je makelaar

1.      Je bedrijf gebruikt de OAsys (aanmelding met abonnementsnummer) voor de aangifte van de arbeidsongevallen.
Vraag de Superuser (hoofdgebruiker) van OAsys om je rechten voor toegang tot het Allianz Prevention Platform toe te kennen. Dit kan via de module Toegangsbeheer > Beheer van de OAsysgebruikers > aanvinken Prevention Platform. Ben je een nieuwe OAsys-gebruiker, dan moet je eerst de volledige aanmeldingsprocedure voor OAsys doorlopen.

De volgende werkdag ontvang je dan een activatiemail van Allianz met instructies om je te registreren op het Allianz Prevention Platform.

2.      Je bedrijf gebruikt OAsys (aanmelding met ondernemingsnummer) voor de aangifte van de arbeidsongevallen.
Vraag je toegang tot het Allianz Prevention Platform per mail op [email protected] of [email protected] . Vermeld zeker je naam en e-mailadres, ondernemingsnummer van het bedrijf en contractnummer van je Allianz arbeidsongevallenverzekering. Vervolgens wordt een activatiemail met de instructies om je te registreren op het Allianz Prevention Platform verstuurd.

3.      Je bedrijf maakt momenteel nog geen gebruik van OAsys voor de aangifte van de arbeidsongevallen.
Neem dan contact op met de OAsys helpdesk op het nummer 02/214.64.30 of per mail [email protected] om toegang tot het OAsys platform te krijgen. Vermeld zeker je naam en e-mailadres, ondernemingsnummer van het bedrijf en contractnummer van je Allianz arbeidsongevallenverzekering. Van de helpdesk zal je een paswoord ontvangen om je aan te melden op OAsys. Nadat je de volledige aanmeldingsprocedure voor OAsys hebt doorlopen, ontvang je de volgende werkdag de activatiemail met de instructies om je te registreren op het Allianz Prevention Platform.

Wanneer je bedrijf OAsys (aanmelding met abonnementsnummer) gebruikt voor de aangifte van arbeidsongevallen, is er steeds een hoofdgebruiker of Superuser aangeduid. Deze persoon is verantwoordelijk voor het toegangsbeheer en vaak ook voor de aangiftes van de arbeidsongevallen. Vaak maken zij deel uit van de interne preventiedienst, HR-afdeling, dienst verzekeringen…

Indien OAsys (aanmelding met ondernemingsnummer) gebruikt wordt, is er slechts één gebruiker.

Open de bijlage in de activatiemail van Allianz. Volg de instructies om je eenmalig te registreren met de opgegeven activatielink. Aanmelden kan via sms of itsme® Een volgende maal log je aan via https://apps.allianz.be/prevention/nl

Nog geen activatiemail ontvangen? Ga naar vraag 1 van de FAQ-lijst.

Na registratie kan je je eenvoudig aanmelden op onze webpagina https://apps.allianz.be/prevention/nl.
Wanneer de Superuser van OAsys (aanmelding met abonnementsnummer) je toegang verleende tot het Allianz Prevention Platform of je bent gebruiker van OAsys (aanmelding met ondernemingsnummer), zal je wekelijks een herinneringsmail ontvangen zolang je je niet registreerde voor ons preventieplatform.
Op het Allianz Prevention Platform kan je gebruik maken van de tools WorkSafe en RoadSafe om zowel je preventieniveau op de werkplek als in het verkeer (zowel op de arbeidsweg als tijdens professionele verplaatsingen) te verhogen. WorkSafe en RoadSafe bestaan telkens uit een preventiecheck, een overzicht van de resultaten, een persoonlijk actieplan en heel wat ondersteunende preventietools gebundeld in een bibliotheek. Daarnaast is er ook nog een Prevention Kit waarin regelmatig blogposts over actuele thema’s alsook eenvoudige preventietools gedeeld worden.

Aan de hand van de Allianz WorkSafe preventiecheck en de Allianz RoadSafe preventiecheck kan je zowel je preventieniveau op de werkplek als in het verkeer (op de arbeidsweg en tijdens professionele verplaatsingen) bepalen.

Binnen de 10 minuten krijg je zowel een algemeen beeld als een gedetailleerde score, evenals tips om te verbeteren.

Op basis van de resultaten van de WorkSafe of RoadSafe preventiecheck wordt al een persoonlijk actieplan voorgesteld waarin de modules gesorteerd worden van minst goed naar beter (laagste score bovenaan). Modules waarop zeer goed gescoord werd, komen niet in het actieplan. Wens je toch aan deze modules te werken, dan kan je ze eenvoudigweg toevoegen met de knop ‘Voeg module toe’. Anderzijds kan je indien gewenst ook modules verwijderen of markeren als voltooid.

Zowel in WorkSafe als in RoadSafe hebben enkele modules het label ‘Prioriteit’ gekregen. Het is aanbevolen om deze eerst te behandelen. Voor WorkSafe gaat het om de modules ‘Organisatie’, ‘Risicoanalyse’ en ‘Preventieplan’. Voor RoadSafe gaat het om de modules ‘Analyse’ en ‘Organisatie en beleid’.

Zijn alle acties voor de preventieadviseur? Nee, zeker en vast niet.  Bij elke actie staan één of meerdere uitvoerders aangeduid. Indien er meerdere personen staan, dan moet de eerstgenoemde het initiatief nemen.

WorkSafe - Mogelijke uitvoerders zijn:

-        Directie

-        Interne PreventieAdviseur (IPA)

-        Leidinggevenden

-        Medewerkers

-        Human Resources (HR, personeelsdienst)/communicatie

-        Human Resources (HR, personeelsdienst) verantwoordelijke

-        Peter/meter

RoadSafe - Mogelijke uitvoerders zijn:

-        Directie

-        Interne PreventieAdviseur (IPA)

-        Fleetmanager

-        Mobiliteitscoördinator

-        Human Resources (HR, personeelsdienst)

-        Sociale partners

Per actie kan je zelf een naam toevoegen zodat je kan opvolgen wie verantwoordelijk is voor die specifieke actie.

Voor elke actie heb je de mogelijkheid om aan te duiden dat deze uitgevoerd werd. In het overzicht van het actieplan zie je bij elke module in welke stap je je bevindt (omschrijving achter titel van de module) en hoeveel acties er reeds uitgevoerd werden (donut voor de module).
Wanneer je acties genomen hebt voor één of meerdere modules kan je de preventiecheck hernemen voor enkel die modules door de andere over te slaan. Op die manier zie je onmiddellijk je evolutie op die specifieke module(s).
Via het dashboard van WorkSafe/RoadSafe kan je doorklikken naar de resultaten van eerder uitgevoerde preventiechecks.
Via de tab 'Bibliotheek' ga je onmiddellijk naar de bibliotheek van WorkSafe/RoadSafe waar de preventietools en documenten van alle modules te vinden zijn.