Allianz is sinds 2021 partner van de Koninklijke Belgische Atletiekbond, de Ligue Belge Francophone d’Atlétisme en de Vlaamse Atletiekliga, en steunt verschillende topatleten.
Sinds 2021 is Allianz de fiere partner van de Belgische atletiek. Voor minstens vier jaar zijn we hoofdsponsor van de Belgische Atletiekfederatie. We werken samen met enkele topatleten als ambassadeurs en zijn ook nog eens naampartner van het grootste atletiekevenement van het land: de Memorial Van Damme. Sinds 2021 is dat de Allianz Memorial Van Damme! Met dit engagement steunen we topsporters, atletiekliefhebbers, collega’s en klanten om hun sportieve doelen te bereiken. Want sporten, dat doen we samen. Nu en in de toekomst.

Atletiek wordt wel eens de moeder van alle sporten genoemd, de discipline bestaat dan ook al sinds de Griekse Oudheid. Het is een zeer toegankelijke sport, die bekendstaat om zijn diversiteit en inclusiviteit. 

In België tellen de 134 atletiekclubs samen zo’n 60.000 leden. Ons doel is om de sport en de groei ervan te bevorderen.

Dat willen we doen door topatleten te ondersteunen om hun wildste dromen te verwezenlijken. Door atletiek te promoten bij ons personeel en onze klanten en door ze aan te moedigen om uit te blinken in wat ze doen. Met dit partnership ondersteunen we de atletiekfederaties op alle niveaus: van lokale clubs tot de Koninklijke Belgische Atletiekbond, van beginnende atleten tot de gevestigde waarden in het atletieklandschap.

Voor ons partnership werken we ook samen met ambassadeurs: zowel echte atletieklegendes, als rising stars. Het zijn stuk voor stuk atletiekvedetten die het al ver geschopt hebben of dat in de toekomst ongetwijfeld zullen doen.

Sinds 2021 is Allianz naamsponsor van een van de grootste sportevenementen van het land: de Memorial Van Damme. De naam van de internationaal gerenommeerde atletiekmeeting is een eerbetoon aan een van Belgiës meest succesvolle atleten aller tijden: Ivo Van Damme. In 1976 kwam hij tragisch om het leven in een auto-ongeval, slechts enkele maanden na het behalen van zijn twee zilveren medailles op de 800 en 1.500 m op de Olympische Spelen in Montréal.

Als hulde aan de jonge atleet werd een jaar later de eerste editie van de Memorial Van Damme georganiseerd. Al snel kreeg de meeting internationale roem en in 1985 ging de meeting deel uitmaken van de ‘Diamond League’ van internationale atletiekwedstrijden. In 2023 is het tijd voor de 47editie van de Allianz Memorial Van Damme. De derde editie met onze naam eraan verbonden!

Wij weten dat mensen vooral in onzekere tijden op zoek zijn naar stabiliteit en vertrouwen, en verzekeringen spelen een sleutelrol bij het bieden van dat vertrouwen. Wij weten dat atleten stabiliteit en vertrouwen nodig hebben om hun grenzen proberen te verleggen. Wij steunen ook hen om dat te doen. Enkele van hen die dat vertrouwen krijgen vroegen we om hun blik op de toekomst te geven.

Sport daagt uit, inspireert en verenigt. En zorgt ervoor dat we allemaal gezonder leven. Met onze sportieve partnerships willen we mensen in beweging brengen en hen samenbrengen.

Het partnerschap voegt ook voor de Allianz-medewerkers een heel nieuwe dimensie toe. Vooral op het gebied van lichaamsbeweging, gezondheid en welzijn zullen zij geregeld van op de eerste rij alles kunnen meebeleven en meedoen. Dit in alle facetten van het partnerschap.  

Meer weten over het partnership van Allianz met de Belgische Atletiekfederatie? Lees dan zeker de perstekst en bekijk de intro video.