Voor ons partnership werken we ook samen met ambassadeurs: zowel echte atletieklegendes, als rising stars. Het zijn stuk voor stuk atletiekvedetten die het al ver geschopt hebben of dat in de toekomst ongetwijfeld zullen doen.
Kim Gevaert is een ex-sprintkampioene en de beste vrouwelijke Belgische sprinter aller tijden. Haar beste afstanden waren de 60 m indoor en de 100 en 200 m. Ze maakte deel uit van het 4x100 m aflossingsteam Borlée-Mariën-Ouédraogo-Gevaert, dat op de Olympische Spelen van Peking in 2008 goud behaalde. Behalve Olympisch kampioene werd Kim tijdens haar succesvolle carrière ook Europees kampioen op de 60 m indoor, 100 en 200 m. Ook op wereldkampioenschappen deed ze steevast mee voor de overwinning. Na de Spelen van 2008 hing ze haar spikes aan de haak. Al sinds jaar en dag zet ze zich in voor het goede doel en is ze ambassadrice van SOS Kinderdorpen, een project dat ook door Allianz wordt gesteund. Kim Gevaert is sinds 2022 de eerste vrouwelijke directeur van de Allianz Memorial Van Damme, en ze is nog maar de tweede vrouw die een meeting van de Diamond League leidt.
achter-de-watersport
Peter is een succesvol paralympiër in maar liefst twee compleet verschillende disciplines. Voordat hij zijn pijlen richtte op de atletiek, was hij een fervent rolstoel-rugbyspeler. Zo fervent dat hij zelfs mocht deelnemen aan Europese en Wereldkampioenschappen en de Paralympische Spelen van 2004 en 2012, respectievelijk in Athene en Parijs. Een gebroken been betekende echter het einde van zijn rugbycarrière. Hij zocht een nieuwe specialisatie en vond die in het rolstoelsprinten. Daar bleek hij nog beter in te zijn en zo bracht hij in 2016 niet één, maar twee gouden medailles van de Spelen in Rio mee naar huis, voor de 100 m en de 400 m sprint. Een jaar later bevestigde hij zijn Olympische titels op het Wereldkampioenschap in Londen. Na zilver op de 200 m won Peter Genyn de gouden medaille op de 100 meter tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo.

Met amper twintig jaar is de Limburgse nu al de op één na beste Belgische 100 meter sprintster aller tijden na Kim Gevaert. Die tijd leverde Rani in juni 2022 voor de tweede keer de titel van Belgisch kampioen op. Rani is een veelbelovende atlete die we zeker verder in het oog moeten houden.

Onlangs verbrak ze haar persoonlijk record op de 60 m met 7”15, iets wat haar brons opleverde op de Europese indoorkampioenschappen in Istanbul. 

team-nl-zeilen
achter-de-watersport

Thomas is de jongste van onze Allianz Ambassadors. Hij is geboren in 2000 en kan nu al trots zijn op wat hij heeft bereikt. Zijn discipline is hoogspringen, waarvoor hij de zilveren medaille won in 2017 en de gouden medaille (in 2019 en 2020) op de Belgische outdoorkampioenschappen. Hij is ook gouden medaillewinnaar van 2018 tot 2021 op de Belgische indoorkampioenschappen. Thomas Carmoy verbrak recent zijn eigen record op de Europese indoorkampioenschappen in Istanbul. Met zijn sprong van 2.29 m verbrak hij zijn eigen record met 1cm en behaalde hij voor de tweede maal de bronzen medaille!

Thomas is zonder twijfel een rijzende ster in de Belgische atletiek.

Léa Bayekula is een jonge paralympische atlete van 26 jaar uit Brussel met het statuut van Espoir Sportif bij LHF (Ligue Handisport Francophone). Door een misvorming van de ruggengraat kan Léa haar benen niet gebruiken. Op de kracht van haar armen en haar geest vecht en traint ze onophoudelijk om aan de meest prestigieuze wedstrijden te kunnen deelnemen. In juni 2021 heeft Léa de bronzen medaille gewonnen op de 100 meter bij de Europese kampioenschappen para-atletiek in Bydgoszcz, Polen. Dit was haar eerste internationale medaille.
team-nl-zeilen