Begin 2021 is Allianz een fiere partner geworden van de Belgische atletiek. Het steunt daar zo niet alleen de nationale en federale federaties en de Allianz Memorial Van Damme, maar ook een aantal fantastische atleten. Allianz wilt niet enkel supporteren tijdens hun carrière maar samen met hen ook de uitdagingen van morgen aangaan.

En dat doen we onder het motto “Get ready for the best”. We namen een kijkje achter de schermen van deze straffe atleten en vroegen hen wie achter hen staat voor wat komt, wie hen de nodige motivatie geeft en wat het vonkje was dat hen aanvuurde om volop voor die carrière in de sport te kiezen.

Peter Genyn

We blikken in dit interview met Peter Genyn terug op de sleutelmomenten in zijn leven die van hem een paralympisch kampioen maakten op de 100 en de 400 meter spurt. Samen met hem gaan we naar zijn ouderlijk huis en praten we onder andere over zijn vader. Die zag nooit problemen maar steeds oplossingen, ook toen Peter een handicap kreeg. Hij was het die hem enorm veel vertrouwen gaf om erg hard te werken en zo de ongelofelijk straffe atleet te worden die hij vandaag is. 

Rani Rosius & Kim Gevaert

  Allianz steunt een hele groep Belgische topatleten. 1 daarvan is de beloftevolle Rani Rosius.

Zij legt zich toe op de 100 & 200 meter sprint. Zij kreeg in de haar voorbereiding op het Allianz Belgisch kampioenschap bezoek van die andere Allianz Ambassadeur, Kim Gevaert. Kijk even mee.

Rani & familie

  In dit fragment van Spark Your confidence volgen wij onze Allianz Ambassador Rani Rosius. Hét nieuwe sprinttalent of zoals anderen haar noemen: de nieuwe Kim Gevaert.  Vandaag vertelt ze ons over de mensen die achter haar staan en haar in alle omstandigheden steunen, die haar zowel persoonlijk en sportief sterker maken.

Kim Gevaert

  Vandaag gaan we een beetje terug in de tijd. Kim Gevaert, onze Allianz ambassadrice. Wie zorgde voor dat extra duwtje in de rug en stond er voor haar op sleutelmomenten?

Peter Genyn road to Tokyo

  Onze ambassadeur is helemaal klaar voor een topprestatie. Maar hoe laadt hij zich op? Waarom steeds die handschoenen en wie staat er steeds achter hem voor wat de toekomst brengt?

  • Erika Van Tielen bracht hem in volle voorbereiding naar Tokio nog een bezoekje en zocht uit wat het geheim is van onze wereldtopper.  

Thomas Carmoy

  Naast een aantal bekende ambassadeurs zoals Kim Gevaert en Peter Genyn werkt Allianz ook samen met enkele beloftevolle atleten. Eentje daarvan is Thomas Carmoy, Belgisch kampioen hoogspringen en bronzen medaille winnaar tijdens de Europese indoorkampioenschappen. We brachten hem een bezoekje tijdens zijn training en overlopen met hem wat de objectieven worden voor volgend seizoen en wat de verschillende aspecten zijn in het hoogspringen. Ook met zijn coach Marc Muryn kijken we hoe belangrijk een vertrouwenspersoon voor zo een jonge atleet is.